Qi Gong kategori

Qi Gong er et vigtigt element i traditionel kinesisk medicin, som også omfatter brugen af f.eks. urtemedicin og akupunktur.

Qi Gong er en flere tusinde år gammel form for helsegymnastik i stil med yoga, som bygger på gentagne bevægelser, udstrækning af kroppen og styrkelse af kropsbevidstheden.

Qi Gong er en del af den traditionel kinesiske medicin, som handler om, at skabe balance og harmoni i krop og sind så alle organer og celler fungerer optimalt. Qi skal i denne sammenhæng forstås som "indre energi."

Qi Gong medvirker til at helbrede sygdomme og forlænge livet, ved at bevæge Qi (energi) og Xue (kroppens væsker hvoraf én er blodet) i meridiansystemet ved hjælp af tanken, samtidigt med at man står i bestemte stillinger.

Man har i dag ved hjælp af videnskabelige metoder undersøgt og bevist eksistensen af "Qi" i Qi Gong. Resultatet viste, at "Qi" havde forskellige fysiske former som f.eks. infrarød stråling, partikelstrømninger, statisk elektricitet, elektromagnetiske strømme m.m.

Qi Gong er nu udbredt over det meste af verden og er blevet en vigtig metode til at undersøge og forstå kroppen.

Hvad kan behandles med Qi Gong?

Qi Gong er med til at give fri bevægelighed, og kan beskrives som kunsten at mærke sig selv, sin krop og sit energi-flow.

Det menes, at Qi Gong kan medvirke til at:

  • Øge kropsbevidstheden, og give bedre mulighed for at blive opmærksom på ubalancer
  • Styrke balance, udholdenhed og koordination samt forbedre kropsholdningen
  • Forbedre immunsystemet, nervesystemet og væv
  • Regulere den indre termostat, som kan have positiv effekt på hedeture, kulde og varme
  • Hjælpe til at lindre smerter ved kroniske sygdomme og smerter i kroppen
  • Skabe ro i kroppen
  • Slipper spændinger og fastlåsninger i kroppen

Qi Gong er en effektiv måde at give medicinsk behandling på, samtidigt med at det generelt styrker helbredet. Det spiller en aktiv rolle i forebyggelse og helbredelse af sygdomme. Det forhindrer tidlig senilitet og forlænger livet. Det er især effektivt i forbindelse med behandlingen af vanskelige sygdomme.

Hvordan foregår Qi Gong?

Qi Gong består af langsomme, glidende bevægelser og stillinger, som umiddelbart virker ganske enkle. De forskellige øvelser skal dog udføres meget præcist og efter særlige anvisninger, hvor der er fokus på vejrtrækningen og koncentrationen. Mange af bevægelserne er inspireret af den måde, som dyr bevæger sig på.

Målet med øvelserne er at blive mere udholdende og øge smidighed og balance. Det anbefales derfor, at man udfører øvelserne dagligt for at opnå den bedste effekt.

Kroppen kan ifølge den traditionelle kinesiske medicin ikke opretholde en normal tilstand med mindre yin og yang er i balance. Når man laver Qi Gong øvelserne, slapper man helt af, så vil kroppen automatisk regulere yin og yang. Derfor kan man forlænge livet og behandle sygdomme.

Nogen af de ændringer, der sker når man laver Qi Gong, er bl.a. et langsommere åndedræt, forbedring af fordøjelse og blodcirkulation, samt et mere sensitivt nervesystemet.