Opskriften stammer fra bogen "spis dig sund med fisk"
af De Danske Vægtkonsulenter
Rødspættefilet
-
170 g rødspættefileter
-
salt & peber
Persillesauce
-
1 dl skummetmælk eller minimælk
-
2 tsk mel
-
1 tsk bouillonpulver
-
1 bdt persille
-
salt & peber
Tilbehør
-
100 g nye kartofler
-
grønsager
Rødspættefileterne rulles til små ruller, der krydres og lægges på et ovnfast fad. Kommes i en varm ovn og bages ved 200° i ca 10 minutter.
Ryst skummetmælk, mel og bouillon sammen og varm saucen op under piskning i en lille gryde. Tilsæt eventuelt lidt vand for at justere konsistensen. Tilsæt hakket persille og smag saucen til med salt og peber.
Anret fisken med persillesauce, nye kartofler og grønsager efter eget valg, for eksempel dampede, nye gulerødder.
TIPS
Saucen kan tilsættes flere forskellige slags hakkede krydderurter, for eksempel persille, dild, purløg, kørvel eller estragon.
Ryst skummetmælk, mel og bouillon sammen og varm saucen op under piskning i en lille gryde. Tilsæt eventuelt lidt vand for at justere konsistensen. Tilsæt hakket persille og smag saucen til med salt og peber.
Anret fisken med persillesauce, nye kartofler og grønsager efter eget valg, for eksempel dampede, nye gulerødder.
TIPS
Saucen kan tilsættes flere forskellige slags hakkede krydderurter, for eksempel persille, dild, purløg, kørvel eller estragon.