Sådan gør du din meditation dybere tema

Det vigtigste element i hvilken som helst form for meditation er givetvis vedholdenhed. Det er bedre at meditere 10 minutter om dagen, 4-5 gange om ugen, end en time hver weekend.

Mediter reglemæssig og få mest ud af din meditation
Mediter reglemæssig og få mest
ud af din meditation

Det vigtigste element i hvilken som helst form for meditation er givetvis vedholdenhed. Det er bedre at meditere 10 minutter om dagen, 4-5 gange om ugen, end en time hver weekend.

Meditation skal optrænes

Ligesom du ikke kan træne til et maraton ved at løbe et par kilometer en gang imellem, eller lære et nyt sprog ved at kigge i en parlør, så vil du heller ikke høste fordelene ved meditation, hvis du mediterer sporadisk eller halvhjertet. En banebrydende undersøgelse, viste, at de ansatte på en biotek-fabrik, som mediterede 20 minutter om dagen i 8 uger, var signifikant gladere end før de begyndte at meditere – og fortsatte med at være det i flere måneder efter.

Udvid din meditation stille og roligt

Når du bliver mere vant til at meditere regelmæssigt, kan du gradvis udvide længden på din meditation fra 5 eller 10 minutter til 15, 20 minutter eller længere.
Ligesom med løbetræning, skal du ikke presse dig selv, men kun gå til kanten. Når din opmærksomhed og bevidsthed styrkes, kan du eksperimentere med mere avancerede meditationer, som udvider din kunnen til at være tilstede i flere og flere af dine øjeblik-til-øjeblik oplevelser. Du kan også udforske meditationer som har til formål f.eks at heale dig eller forbedre din præstation.

Nyd din meditation

Det er dog vigtigst at alt, at du nyder din meditation og at det ikke bliver til endnu en byrde på den alenlange to-do liste. Meditation er en oplagt chance for dig til at få en pause fra hverdagens gøremål. Sæt tid af til dig selv for at trække vejret, slappe af og bare være. Mediter regelmæssigt, og med tiden vil din træning helt naturlig blive dybere og du vil høste alle de fordele, som meditation kan give.

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009