Sådan gør du din meditation dybere Artikel

Det vigtigste element i hvilken som helst form for meditation er givetvis vedholdenhed. Det er bedre at meditere 10 minutter om dagen, 4-5 gange om ugen, end en time hver weekend.

Mediter reglemæssig og få mest ud af din meditation
Mediter reglemæssig og få mest
ud af din meditation

Det vigtigste element i hvilken som helst form for meditation er givetvis vedholdenhed. Det er bedre at meditere 10 minutter om dagen, 4-5 gange om ugen, end en time hver weekend.

Meditation skal optrænes

Ligesom du ikke kan træne til et maraton ved at løbe et par kilometer en gang imellem, eller lære et nyt sprog ved at kigge i en parlør, så vil du heller ikke høste fordelene ved meditation, hvis du mediterer sporadisk eller halvhjertet. En banebrydende undersøgelse, viste, at de ansatte på en biotek-fabrik, som mediterede 20 minutter om dagen i 8 uger, var signifikant gladere end før de begyndte at meditere – og fortsatte med at være det i flere måneder efter.

Udvid din meditation stille og roligt

Når du bliver mere vant til at meditere regelmæssigt, kan du gradvis udvide længden på din meditation fra 5 eller 10 minutter til 15, 20 minutter eller længere.
Ligesom med løbetræning, skal du ikke presse dig selv, men kun gå til kanten. Når din opmærksomhed og bevidsthed styrkes, kan du eksperimentere med mere avancerede meditationer, som udvider din kunnen til at være tilstede i flere og flere af dine øjeblik-til-øjeblik oplevelser. Du kan også udforske meditationer som har til formål f.eks at heale dig eller forbedre din præstation.

Nyd din meditation

Det er dog vigtigst at alt, at du nyder din meditation og at det ikke bliver til endnu en byrde på den alenlange to-do liste. Meditation er en oplagt chance for dig til at få en pause fra hverdagens gøremål. Sæt tid af til dig selv for at trække vejret, slappe af og bare være. Mediter regelmæssigt, og med tiden vil din træning helt naturlig blive dybere og du vil høste alle de fordele, som meditation kan give.