Sådan holder du dit sunde nytårsforsæt Artikel

Hvad har du lovet dig selv? Skal det være slut med smøgerne, mere motion eller skal badevægten vise et mindre tal? Vi hjælper dig med at holde dine nytårsforsætter.

Hvad har du lovet dig selv? Skal det være slut med smøgerne, mere motion eller skal badevægten vise et mindre tal? Vi hjælper dig med at holde dine nytårsforsætter.
Hvert år giver de fleste danskere sig selv løfter for, hvad det nye år skal bringe. Men selvom intentionerne er gode, er det langt de færreste nytårsforsæt, der holder særligt længe eller overhovedet bliver ført ud i livet. Ved at gribe dit nytårsforsæt an på bestemte måder, kan du opnå stor succes med dit forsæt. Vi tager her fat i de vigtigste.

Tænk på alt det gode dit nytårsforsæt bringer med sig

Det er vigtigt at minde dig selv om dine motiver, når fristelserne melder sig og du er ved at falde i. Skriv ned, hvorfor du mener det alvorligt. Når du har slået dine motiver fast, er det lettere for dig at komme tilbage på sporet, hvis du skulle falde i.

Opstil delmål

Det er vigtigt, at man føler sig klar og motiveret, når man skal ind og lave nogle ændringer i forhold til sine vaner, da det jo ofte er nogle vaner og rutiner, som man har haft i mange år. Der er mange vaner, der skal brydes. For at gøre det overskueligt, oplever mange, at det at have fokus på et område af gangen kan gøre det mere realistisk. Så lav nogle delmål og tag et skrid ad gangen.

Få flere tips til hvordan du holder motivationen på SlankeDoktor.dk

Vær flere om et nytårsforsæt

Undersøgelser viser, at noget så simplet som opbakning fra dem man holder af, kan styrke din motivation væsentligt. Hvis du plejer at være alene om dit nytårsforsæt, så prøv at involvere andre i år. Enten ved at fortælle dine nærmeste om dine mål eller ved at lave nytårsforsæt aftaler sammen med andre. Så har du nogle at stå til regnskab overfor. Det skaber forpligtigelse og større chancer for, at du holder fast i de nye vaner.

Læs også på Slankedoktor.dk:Bliver du fed af havregryn?

Beløn dig selv

Beløn dig selv, når du opnår et mål, du har sat dig selv. Det er en super motivationsfaktor. Giv dig selv nyt træningstøj, nye sko eller andet du har kig på, når du har opnået et af dine delmål.

Evaluer nytårsforsættet

Et nytårsforsæt er ofte et længere projekt, hvor resultatet først kommer måneder efter. Derfor er det vigtigt, at du er vedholdende. Hvis du virkelig mener dit nytårsforsæt alvorligt, er det en god idé at evaluere det løbende, som året skrider frem. Se, om du får overholdt dine aftaler med dig selv, og sæt dig eventuelt et nyt mål, hvis det andet var for stort.