Sådan kan du få et bedre sexliv Artikel

Et godt sexliv, er ikke altid noget, som kommer af sig selv. Øvelse, teknikker og nærvær er nogle af de ingredienser, som kan få sexlivet til at blomstre. Sexolog Yazmin Fox giver her gode råd til et bedre sexliv.

Hav nærvær

Ifølge Yazmin Fox, som er sexolog og grundlægger af Sexologiskolen, så er nærvær en vigtig ingrediens til et godt sexliv.

- Vi har svært ved at mærke os selv og mærke vores krop. Mange af os er ”out of office” og vi lever et liv, hvor vi flagrer og ikke kan mærke, hvad der gør en forskel : har jeg lyst til sex, har jeg lyst til mad , hvad har jeg lyst til? Forklarer hun.

Elsk når du har lyst

Hav en levende seksualitet, hvor du elsker når du har lyst. Sex kræver tid og energi, og det kan måske være bedre at elske om eftermiddagen, hvor man ikke er så træt efter en lang dag.

- Man kan vænne sig til at have sex på bestemte tider af døgnet f.eks. om aften, selvom man måske er for træt. Men det svarer til at spise, selvom man ikke er sulten - det er ikke lystbetonet men kvalm. Så prøv at time din døgnrytme, så du kan dyrke sex, når du har lyst, foreslår Yazmin Fox

Læs også:
Hvor blev lysten af

Et godt sexliv kræver øvelse og viden

Øvelse gør mester, og ligesom man tager på madlavningskurser og køber fine kogebøger for at blive bedre til at lave mad, på samme måde bør man tage kurser, om energi og erotik . Det kunne f.eks være weekendkurser i tantra, hvor man kan lære teknikker og redskaber til at være mere nærværende, få bedre sex og bedre orgasmer.

- Invester i dit parforholdet. Insister på, at du og din partner har et fantastisk sexliv og kærlighedsliv og at du vil bruge tid og energi på det, siger Yazmin Fox, som samtidig understreger, at selvom sexlivet måske er gået lidt i stå, er det muligt at vække passionen til live igen

- Har man en partner, som man en gang har haft et godt kærligheds- og sexliv med, så skal man nok får det igen, hvis man vil.

Fakta box

Yazmin Fox er uddannet i almen og klinisk sexologi på Gøteborg Universitet, psykologisk fakultet, og Leder af den nye uddannelse til sexolog og en af hovedunderviserne på Sexologiskolen. Sexologiskolen afholder løbende kurser for interesserede i bla. tantra.