Seksuelle samværsproblemer tema

Seksuelle samlivsproblemer er tiltagende hyppige i moderne samfund og behovet for sexologisk rådgivning øges. Rådgivningen fokuserer på at hjælpe enkeltpersoner eller par ud af deres seksuelle problemer ved at løse dem med enten patienten eller sammen med partneren.

De hyppigste seksuelle problemer hos mænd er: erektil dysfunktion, præmatur ejakulation og præstationsangst. Hos kvinder er de hyppigste seksuelle problemer: orgastisk dysfunktion, dyspareuni og lystproblemer. For både mænd og kvinder ses et stigende antal personer med nedsat seksuel lyst.

Et af de basale principper for terapi består i at seksuel respons hos både mænd og kvinder er en naturlig funktion. En hæmning af disse funktioner er måske tilegnet gennem opvækst, opdragelse. Resultatet bliver en hæmning eller ændring af betingelserne for det naturlige respons. Derfor er målet for terapeuten at fjerne de hæmmende faktorer og tillade den naturlige funktion i at fortsætte.

Behandlingen af patienter og partner består i samtaleterapi og ofte også seksuelle øvelser, afhængig af problemet. Efterfølgende meddeler patienten hvilke erfaringer han/hun har gjort sig. Terapeuten vil herefter modificere øvelserne/gå til et mere avanceret niveau i øvelserne, så de passer til patientens specifikke problem.

Artikler

kategori

Barnet

Her finder du information om barnet nyfødt til teenager. Læs om kost, motio...

Redaktionen 17/01/2009
kategori

Almene graviditetsproblemer

Under en graviditet ændrer kroppen sig. De fysiske og hormonelle forandring...

Redaktionen 01/02/2009
kategori

Overvægt og vægttab

Mindst hver 10. dansker lider af overvægt, og både voksne og børn er ramt. ...

Redaktionen 15/10/2019