Skadeligt stof i tandpasta under lup tema

Tandpastaer med stoffet triclosan mistænkes for at gøre kroppen resistent overfor antibiotika og skade miljøet. Det bakteriedræbende stof triclosan findes i visse skrappe rengøringsmidler, men også i en række tandpastaer, herunder Colgate Total, som tusinder af danskere har brugt i flere år.

Tandpastaer med stoffet triclosan mistænkes for at gøre kroppen resistent overfor antibiotika og skade miljøet.
Det bakteriedræbende stof triclosan findes i visse skrappe rengøringsmidler, men også i en række tandpastaer, herunder Colgate Total, som tusinder af danskere har brugt i flere år.
Miljøstyrelsen opfordrer forbrugerne til at holde sig fra triclosan. Alligevel bruger tusinder af familier dagligt kemikaliet uden at kende konsekvenserne af brugen.

Kan optages i kroppen

»Triclosan er tidligere i en svensk undersøgelse fundet i modermælk. Det er tegn på, at stoffet kan optages i kroppen, når man bruger produkter med triclosan. Triclosan er af en arbejdsgruppe under EU vurderet til at være miljøskadeligt, og det betyder, at kemiske produkter med triclosan i fremtiden forventes at skulle mærkes som miljøfarlige, skriver Miljøstyrelsen i en rapport om det anti-bakterielle stof.

Kontorchef i Miljøstyrelsen Inger Bergmann tilføjer, at "triclosan er et grå-zone stof. Der er ikke tegn på akut fare, men vi kan på den anden side heller ikke frikende det".

Artikler

kategori

Nyttig viden om kost og ernæring

Kosten kan påvirke dit helbred. Spiser du sundt og varieret har det stor be...

Redaktionen 26/01/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009