Slank? – Så vend tankerne! Artikel

Nogle mennesker er naturligt slanke, mens andre må kæmpe med vægten nærmest hele livet. Hører man til de sidste, kan viden om tankens kraft være løsningen på problemet.

Tankens kraft kan hjælpe dig til vægttab

Videnskabelig forskning viser, at tanker kan forandre, også rent fysisk. Du bliver, hvad du tænker. Derfor: Tænker du: 'Det er svært at slanke sig', så bliver det svært. Men - hvad så med at tænke modsat? Der findes en del eksempler på, hvor kraftigt tanken virker. Noget, de færreste er opmærksomme på, og dermed heller ikke bruger.

De fleste oplever det i det daglige, helt uden at tænke over det. Prøv at forestille dig en citron. Tænk på, at du skærer den over og bider i den. Hvad sker der med dit mundvand? Du får mere af det. Ikke på grund af citronen, men på grund af tanken alene. Men viden om tankens kraft kan bruges i langt flere og større sammenhænge.

At ændre sin tilstand via tanken

Der findes mange eksempler på, at folk er blevet mere raske og friske, eller endog har helbredt sig selv for alvorlige sygdomme - alene ved at tænke sig rask. Den slags er kendt, også indenfor lægevidenskaben.

Masser af mennesker har arbejdet med at bruge de rigtige tanker som redskab, når de ville befri sig for sygdomme eller skavanker. At visualisere, at de var raske - og mange har forbavset måttet erkende, at det har virket.

Tankerne kan også bruges, når man vil slanke sig. Både voksne og børn kan lære metoden, som i sagens natur altid er lige ved hånden. På den måde kan familien slanke sig sammen. Gøre det til et rart, spændende projekt. Når man lærer at tænke de rigtige tanker, følger de rigtige handlinger nemlig efter.

Glem, at du er overvægtig

Fokuser aldrig på, at du er overvægtig. Husk: Du bliver, hvad du tænker! Derfor, tænk lige modsat, nemlig at du er slank. En kvinde indvendte til det her: "Hvordan skulle jeg kunne tro på, at jeg er slank, når jeg nu engang er overvægtig? Skal jeg da lyve for mig selv?"

Men det handler ikke om at lyve. Det handler om at øve sig i at se fremtidsbilledet af sig selv som om det var nu. Fra det øjeblik du gør det, starter du forandringen mod et slankere liv. Lær at se for dit indre øje, at du er slank. Visualiser ønske-billedet og hold det fast.

Det er ikke urealistisk at tro, at alene tanken går ind og skaber forandringer i cellerne. Det giver også grundlag for at tro, at vi selv kan gøre en hvilken som helst forandring via tanken. Også slanke os. Selvfølgelig skal man samtidig leve sundt og dyrke motion. Men det er en naturlig følge af de rigtige tanker

Spis naturlig mad

Når du vil slanke dig, skal du aldrig sulte. Glem alt om at være på kur og smid badevægten ud. Er du på kur, falder du let tilbage til de gamle vaner, fordi det er nemt at få ondt af sig selv. Dermed glemmer man formålet med forandringen.

Rå frugt og grønt gør kroppen stærk

Spis dig mæt. Men i det rigtige. Spis naturlige fødevarer, helst en masse rå kost. Rå frugter og grøntsager gør kroppen let, levende, stærk - og smager fantastisk. De fleste kender slet ikke al den forskellige frugt der findes, som er fyldt med vitaminer. Giv børnene masser af frugt og grøntsager med i skole, grovboller og en lille flaske vand. Sundt, mættende, slankende. Server revne gulerødder med presset appelsin, lidt rosiner og valnødder til efter-skolemad, sammen med groft rugbrød. Det smager fantastisk og mætter.

Selvfølgelig skal der også andet til. Men maden skal være velsmagende, naturlig, sund og let. Den skal aldrig bestå af noget, man ikke kan lide, men tilpasses efter den enkeltes smag, indenfor de sunde rammer.

Lav mad sammen med dit barn og snak sammen om, hvad der er sundt, og hvorfor I skal gøre en forandring, så I kan slanke jer. At være sammen om projektet fremmer sagen. Samarbejde i stedet for modarbejde!

Løb en tur

Med tanken om, at du er slank, får du lyst til at arbejde endnu mere på det, rent fysisk. Du vil ønske at dyrke motion, og det behøver ikke være besværligt. Cykl eller løb en tur - alene eller sammen med familien. Her kan vi samtidig komme tættere på hinanden. Eller gøre opdagelser i naturen.

Motion behøver ikke være kedelig, tvært imod. Der er flere muligheder for at motionere lidt eller meget, dagen igennem, end de fleste gør sig klart. Det er skønt, sundt og slankende for både børn og voksne. Gå altid rundt med tanken: Jeg er slank! Den tanke er basis for det hele. Husk: Du bliver, hvad du tænker

Lige nu er Irma Lauridsen aktuel med en ny, alternativ slankebog "Slank på den lette måde". Bogen giver nogle anderledes redskaber til at slanke sig, end de fleste kender. I bogen gives eksempler på den enorme kraft der er i tanker. Bogen giver også mange "anderledes", men samtidig lette slankeråd for både børn og voksne.