Sportsskader giver slidgigt Artikel

Det milde vejr har skudt motions- og idrætssæsonen i gang og mange motionister, vil opleve smerter i knæ og led efter en lang vinter i dvale. Smerterne kan meget vel skyldes slidgigt som følge af almindelig slid eller gamle skader på korsbånd eller menisk. Løsningen kan være elektrisk impulsbehandling ( Re5), som fjerner smerter og gør leddene smidigere, så man igen kan motionere.

Smerter i knæ og andre led forhindrer mange i at motionere, elektrisk impulsbehandling ( Re5) kan mindske smerterne
Smerter i knæ og andre led
forhindrer mange i at motionere,
elektrisk impulsbehandling ( Re5)
kan mindske smerterne

Det milde vejr har skudt motions- og idrætssæsonen i gang og mange motionister, vil opleve smerter i knæ og led efter en lang vinter i dvale. Smerterne kan meget vel skyldes slidgigt som følge af almindelig slid eller gamle skader på korsbånd eller menisk. Løsningen kan være elektrisk impulsbehandling, som fjerner smerter og gør leddene smidigere, så man igen kan motionere.

Motion godt for slidgigt

Ifølge Overlæge dr. med. Eilif Larsen, som er speciallæge i ortopædkirurgi og dagligt arbejder med idrætsskader, kan alvorlige skader på korsbånd eller menisk give slidgigt. Han anbefaler motion som både forebyggelse og som behandling ved slidgigt

- Vi ved, at alvorlige skader som læsioner på korsbåndet eller skader på menisken kan give slidgigt og det uanset om man er topidrætsmand eller almindelig motionist, forklarer han og fortsætter,

- Led, der ikke bliver brugt, bliver svagere, så derfor er det vigtigt, at man dyrker motion både som forebyggelse mod og som behandling for slidgigt.

Få eksperthjælp til motion

Det er ikke ligegyldigt hvilken form for motion man dyrker, hvis man har fået slidgigt. Ifølge Speciallæge Eilif Larsen bør man altid kontakte egen læge eller fysioterapeut, så man får den rigtige rådgivning omkring, hvordan man bør træne.

- Hvis man har fået konstateret slidgigt i knæet bør man måske ikke løbe, men snarere vælge at cykle eller gå. En forkert træning kan give flere skader, så det er vigtigt, at man taler med sin læge eller fysioterapeut, for at sikre, at man får trænet rigtigt.

Elektrisk impulsbehandling mindsker smerter og gør leddene smidigere

Fysioterapeut Lise Simonsen, Skagen, har gennem det sidste år behandlet patienter med slidgigt i knæene med Re5 - elektrisk impulsbehandling. I følge hende betyder smerterne og stivheden i slidgigtpatienternes led, at det er svært at komme i gang med motion

- Smerterne og de stive led gør det svært for slidgigtpatienter at motionere og dermed styrke muskulaturen omkring leddet, forklarer Lise Simonsen og fortsætter,

- Gennem det sidste år har jeg behandlet slidgigtpatienter med Re5 og jeg kan se, at patienterne får smidigere led og færre smerter. Når smerterne forsvinder, bliver det nemmere for patienterne at følge et træningsprogram, som styrker muskulaturen og på sigt sikre, at de igen kan komme dyrke sport eller motionere. Jeg anbefaler mine patienter med slidgigt at kombinere Re5 -behandlinger med motion, for at få den bedst mulige effekt af begge dele.
Besøg Re5's hjemmeside her