Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen, sådan lyder et af de 8 kostråd. En stegt rødspætte er ikke at foragte, specielt ikke, når den kommer med lækker løvstikke pesto og danpet blomkål.
Ingredienser
1 rødspætte (renset og flået)
10 g mel, salt peber
10 g DDV plante 70 til stegning
10 g mel, salt peber
10 g DDV plante 70 til stegning
Løvstikkepesto:
1 bundt løvstikke
50 g grøn peberfrugt
20 g pinjekerner
1 fed hvidløg
15 g olie, citronsaft
salt peber
150 g blomkål
salt
50 g grøn peberfrugt
20 g pinjekerner
1 fed hvidløg
15 g olie, citronsaft
salt peber
150 g blomkål
salt
Vend fisken i mel, der er krydret med salt og peber. Varm en pande op med fedtstoffet, og steg fisken gylden på begge sider. Kom løvstikke, peberfrugt, pinjekerner, hvidløg og olie i en minihakker. Kør det til en jævn pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber. Del blomkålen i buketter. Damp dem i letsaltet vand i et par minutter, så de er al dente. Server fisken med pestoen og den dampede blomkål.
Tip: Brug de små, fine blade, der er inderst omkring blomkålshovedet, til pynt. De ser fine ud og smager godt.
Tip: Brug de små, fine blade, der er inderst omkring blomkålshovedet, til pynt. De ser fine ud og smager godt.
Opskriften stammer fra Sund og slank året rundt – deluxe