En dejlig lun æbledessert der dufter og smager af jul. Du kan også bruge pærer eller figner og andre bær efter ønske.
Ingredienser ( til 1 person)
1 æble
10 g DDV plante
70 til stegning
20 g hasselnødder
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
et lille nip stødte nelliker
2 spsk. Multisød
25 g DDV yoghurt 7 %
100 g brombær.
10 g DDV plante
70 til stegning
20 g hasselnødder
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
et lille nip stødte nelliker
2 spsk. Multisød
25 g DDV yoghurt 7 %
100 g brombær.
Del æblet, fjern kernehuset og skær æblet i tynde både. Varm en pande op med fedtstoffet. Steg æblerne, til de er gyldne på alle sider og tilsæt nødderne. Krydr med kanel, kardemomme og nellike, og fortsæt med at stege. Tilsæt Multisød og steg ved svag varme i ca. et minut, til det er opløst. Anret æblerne i en dyb tallerken, og top med yoghurt. Pynt med friske brombær, og server straks.
Tip: Brombærrene kan moses i yoghurten til en brombærcreme sødet med Multisød og kommes oven på de stegte æbler.
Opskriften stammer fra koge bogen Sund og slank året rundt- deluxe
Tip: Brombærrene kan moses i yoghurten til en brombærcreme sødet med Multisød og kommes oven på de stegte æbler.
Opskriften stammer fra koge bogen Sund og slank året rundt- deluxe
316 KCAL, Protein 7 g (8 %), Kulhydrat 32 g (39 %), Fedt 20 g (53 %), Kostfibre 6 g