Tilskud til medicin tema

Tilskud til medicin


Lægemiddelstyrelsen


Lægemiddelstyrelsen skal godkende al medicin, før det må sælges på det danske marked. Bliver medicinen godkendt og får tilladelse til markedsføring, tager Lægemiddelstyrelsen stilling til, om medicinen skal sælges på recept eller i håndkøb.

Oplysninger om anvendelsesområde, indholdsstoffer, tilsætningsstoffer og bivirkninger for de enkelte, godkendte typer medicin kan ses i Lægemiddelkataloget.

Oplysninger om godkendelse og registrering af medicin kan fås hos Lægemiddelstyrelsen. Den videre overvågning og kontrol af godkendte lægemidler og lægemiddelvirksomheder føres også af Lægemiddelstyrelsen. Herudover fører styrelsen tilsyn med apoteker.

Medicin i hjemmet bør opbevares utilgængeligt for børn, helst i aflåste medicinskabe og i den originale indpakning. Gamle lægemidler afleveres på kommunens modtageplads eller til kommunens "miljøbil". Apotekerne har også pligt til at modtage medicinrester.

Det er påbudt at mærke medicin med bl.a. indholdsstoffer og holdbarhedsdato. En advarselstrekant på pakningen betyder, at midlet er sløvende.

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009