Valg af forsikring Artikel

Der findes et utal af udbydere af sygeforsikringer, med en bred vifte af produkter med forskellig dækning og pris. Det kan være uoverskueligt at undersøge markedet og finde den rigtige forsikring.

Der findes et utal af udbydere af sygeforsikringer, der har en bred vifte af produkter med forskellig dækning og pris. Det kan være temmelig uoverskueligt at undersøge markedet og finde den rigtige forsikring. Ét er dog sikkert, prisen og kvaliteten hænger sammen.

Herunder er en checkliste over nogle af de centrale emner der bør undersøges før valg af forsikring.

Forsikringssum


Prisniveauet for behandling kan variere meget fra det ene land til det andet. En hospitalsregning kan hurtigt løbe op i skyhøje summer. Derfor er det vigtigt at tegne en sygeforsikring med en passende høj årlig forsikringssum. Forsikringsselskaberne har som oftest information om prisniveauet i de enkelte lande og kan således være behjælpelig med at matche forsikringssummen med prisniveauet i det pågældende land.

Betalingsgaranti


Det burde være en selvfølgelighed at forsikringsselskabet er i stand til at stille betalingsgarantier og afregne direkte med hospitalet, således at man ikke selv skal betale de ofte store summer og derefter få det refunderet af forsikringsselskabet. Det er dog ikke alle selskaber, der tilbyder denne service.

Frit hospitalsvalg


Nogle forsikringsselskaber har aftaler med enkelte hospitaler og klinikker i de lande, deres kunder opholder sig i. Disse kan dog ligge langt væk fra, hvor man opholder sig, når uheldet er ude. De kan have lange ventelister, eller måske lever de ikke op til den standard og kvalitet man ønsker. Det kan derfor være relevant at søge en forsikring, der giver frihed i valg af hospital på tværs af landegrænser og sørger for transport til hjemland eller tredje land, hvis det er relevant. Der er også forsikrings selskaber der giver rådgivning om, hvor man får den bedste behandling. Det giver sikkerhed for en god og hurtig behandling, den ønskede kvalitet og ikke mindst tryghed.

Fritidsinteresser


Som ny i et fremmed land er fritidsinteresser en god mulighed for at skabe sociale kontakter. Man kan ofte blive involveret i aktiviteter, man aldrig havde drømt om hjemmefra. Der kan være begrænsninger i hvilke type fritidsinteresser/sport forsikringen dækker, f.eks. farlig sport såsom dykning, ridning, alpint skiløb, bjergklatring og faldskærmsudspring.

Geografisk dækning


Hvis man flytter ofte, er det en god idé at undersøge om man kan flytte forsikringen med, eller om der skal tegnes en ny. Nogle sygeforsikringer dækker i hele verden, og man behøver således ikke tegne ny eller ekstra forsikring, hvis man flytter.

Fødsel


Det er vigtigt at undersøge forsikringens dækning ved familieforøgelse. Dækker forsikringen fødsel, er det nyfødte barn automatisk dækket af familiens forsikring - også selvom barnet ikke er fuldstændig rask? Stil disse spørgsmål til forsikringsselskaberne, hvis I tænker på familieforøgelse. I denne forbindelse er det også vigtigt at forhøre sig om karenstider. Nogle selskaber stiller krav om, at man har været kunde hos dem i en given periode.

Fornyelse


Nogle sygeforsikringer skal løbende fornyes, andre bliver det automatisk. Forskellen er, at ved f.eks. kronisk sygdom som diabetes vil man med løbende fornyelse opleve, at forsikringen ikke kan fornyes. Ved automatisk fornyelse vil man få kontinuerlig behandling, og præmien på den forsikring man tegner, stiger ikke af den grund.

Gruppe- og arbejdsforsikring


Er man del af en gruppe- eller arbejdsforsikring, er det vigtigt at vide, om man kan videreføre forsikringen såfremt man forlader virksomheden. Er man lidt ældre, kan det være svært at tegne en ny forsikring, og det er derfor en god idé at undersøge, om dækningen kan fortsætte.

Forsikringens ophør


Nogle forsikringer ophører ved en given alder, i Danmark ofte ved 67 år, andre efter en skade. I disse situationer kan det være svært at tegne nye forsikringer, og det er derfor yderst relevant at undersøge disse forhold, før man tegner en forsikring.

Forsikringsselskabet


Nogle forsikringsselskaber dækker sig ind med "det der er skrevet med småt" , andre gør ikke. Det er en god idé at indhente referencer fra kunder i de enkelte forsikringsselskaber. Det er en sikker måde at få en uvildig vurdering af selskabernes service, kvalitet og hvordan de stiller sig, hvis uheldet er ude.

Anmeldelser


Undersøg procedurerne for anmeldelser til forsikringsselskaber. Skal man udfylde en række formularer, eller kan man nøjes med at indsende regningen til selskabet.

Ovenstående liste er langtfra komplet, men skulle gerne give indsigt i nogle af de centrale områder, der er vigtige at undersøge, inden man tegner en forsikring.