Hvorfor vælge privathospital? nyhed

Denne artikel indeholder annoncørbetalt indhold

Sundhedssystemet i Danmark har gennem de sidste år været under konstant forandring, både inden for det offentlige men også hos det private.

Udviklingen skaber politisk debat, men når alt kommer til alt bliver flere patienter hjulpet hurtigere og ofte bedre.

Mange forbinder et privathospital med høje priser på konsultationer og behandlinger, men det behøver faktisk slet ikke at blive en stor udgift for dig. I nogle tilfælde vil det slet ikke koste dig noget, så tøv ikke med at overveje at gøre brug af et privathospital frem for et kommunalt hospital.

Læs med her og se hvornår du kan komme på privathospital

Vælg privathospital når ventetiden er for lang

Der findes såkaldte behandlingsgarantier i det offentlige, og når din ventetid overskrider disse garantier, så har du ret til at vælge et privathospital i stedet, i så fald vil det ikke koste dig noget.

Men af og til kan det godt stadig føles som alt for længe at gå med noget der kræver behandling, også selv om det er inden for ventetidsgarantiens grænser, og i sådan et tilfælde kan det være en fordel for dig at vælge et privathospital selv.

Måske dækker din sundhedsforsikring.

Lokalaftale kan give dig adgang til behandling på privathospital

Nogle steder har regionerne valgt at lave en lokalaftale med et eller flere privathospitaler, og i så fald vil du måske opleve bare at blive indkaldt direkte til et privathospital. Du kan også altid spørge på det sygehus du ellers skal behandles på om der foreligger nogen lokalaftaler.

Brug din sundhedsforsikring

Flere og flere danskere har i dag en sundhedsforsikring gennem deres job, deres forsikring, deres bank eller måske deres pensionsselskab. Er du en af dem? I så fald ved du så hvad din sundhedsforsikring dækker?

Det er der nemlig mange der ikke er helt klar over, og ofte dækker sundhedsforsikringer flere forskellige behandlinger på et privathospital uden du har været set i det offentlige system først.

Det kan godt betale sig at tjekke op med din forsikring inden du henvender dig.

Egenbetaling for privathospital

Der er selvfølgelig også mulighed for at du selv betaler for din behandling på et privathospital, men mange vælger slet ikke at undersøge dette fordi de regner med det er alt for dyrt.

Mange behandlinger koster dog ikke ret meget set ift.. hvad det giver af kvalitet at blive behandlet hurtigt og effektivt. Du kan altid kontakte et privathospital og spørge ind til hvad det koster at blive behandlet hos dem.

Uanset hvordan og hvorfor du kommer i behandling på et privathospital så er du forsikret på samme måde mod fejlbehandling som du er i det offentlige.