Kur mod kræft er måske opdaget ved et tilfælde. 20-10-2015 nyhed

kur, kræftForskere har opdaget at kræftsvulster kan ødelægges af malaria protein – med en virkningsprocent på 90% overfor visse typer svulster.

Kur mod kræft er måske opdaget ved et tilfælde

Forskere har muligvis ved et tilfælde gjort et kæmpeskridt frem i kampen mod kræft ved at konstatere at malaria protein kan være et effektivt våben mod kræft.

Danske forskere har i jagten på at beskytte gravide mod malaria, som kan være et stort problem da moderkagen angribes, gjort opdagelsen da man samtidig fandt at virksom malaria protein også angriber kræftsvulster som kan være et skridt på vejen mod at helbrede kræft.

Forskerne har kombineret den bid af malaria proteinet som i vaccine borer sig ind i celler og kombineret dette med et toxin (gift) som borer sig ind i kræftceller hvor toxinet udløses og dræber kræftcellerne.

Forskerne har længe arbejdet på at udnytte lighederne mellem moderkagen og kræftsvulster og Professor Ali Salanti fra Københavns Universitet nævner, at man i årtier har forsket i ligheden mellem moderkagen og kræftsvulster og anfører: ”Moderkagen er et organ som på få måneder vokser fra at være et par enkelte celler til at være et organ som vejer omkring 1 kilo som forsyner fostret med ilt og næring i et ikke normalt miljø og kræftsvulster opfører sig på samme måde ved at vokse aggressivt i et vækstmiljø hvor de ikke normalt passer ind”.

Processen er allerede testet i celler og på mus med kræft og fundene er publiceret i magasinet Cancer Cell. Forskerne håber at kunne påbegynde test på mennesker indenfor de næste 4 år.

Ali Salanti tilføjer: “at det største spørgsmål er, om processen virker i den menneskelige organisme, og om den menneskellige krop kan tåle de doser som er nødvendige uden bivirkninger” og tilføjer; ”men vi er optimistiske da proteinet tilsyneladende alene binder sig til kulhydrater som kun findes i enten moderkagen eller kræftsvulster”.

I test på mus blev disse podet med tre forskellige former for menneskellig kræft. Ved lymfekræft (malignt lymfom) blev svulsterne reduceret til kvart størrelse, ved prostatakræft forsvandt kræften fuldstændigt i to ud af seks mus og fem ud af seks mus med metastaseret knoglekræft blev holdt i live mens alle musene i kontrolgruppen døde.

Kilder:

www.cell.com

www.independent.co.uk