Rødvin forhindrer hukommelsesforringelse nyhed

Nyt amerikansk studie finder, at rødvin muligvis kan have en gavnlig effekt på hukommelse og humør blandt ældre.

Rødvin forhindrer hukommelsesforringelse.

For meget rødvin er ofte associeret med tømmermænd og en sløret hukommelse. Et nyt studie har dog påvist, at rødvin, i moderate mængder vel og mærke, rent faktisk kan forhindre aldersrelateret forringelse af hukommelsen.

Forskerholdet fra Texas A&M fortæller, at rødvins gavnlige effekt på hukommelsen skyldes det efterhånden velkendte og omdiskuterede antioxidant resveratrol, som findes i skallen på druer, der anvendes til produktionen af rødvin.

Vi har her på Sundhedsguiden tidligere beskrevet effekten af resveratrol. Et antioxidant der blandt visse forskere betragtes som et vidunder, mens andre forskere er mere forbeholdne overfor stoffets sundhedsmæssige effekter.

Læs også: Derfor er rødvin og blåbær sundt.

Ikke desto mindre har resveratrol op til flere gange gjort sig bemærket for sine positive egenskaber, blandt andet ved at forebygge hjertekarsygdomme og aldring.

Ashok K. Shetty, en af hovedforfatterne bag studiet, har sammen med resten af forskerholdet nu opdaget, at resveratrol også har en positiv effekt på hippocampus, en del af hjernen, som er vital for hukommelse, læring og humør.

Resultaterne fra studiet, som er blevet offentliggjort i Scientific Reports, viser at ældre rotter, som bliver behandlet med resveratrol opnåede forbedret blodtryk, hukommelse og hjernevækst end rotter, der ikke fik antioxidanten.

Shetty fortæller ”Dette studie bringer ny evidens til resveratrols gavnlige effekter, og ny viden om at kunne forbedre hukommelsen og egenskaber ved humøret hos ældre mennesker.”

Er man ikke meget for rødvin, kan det oplyses at resveratrol også findes i visse bær og nødder.