Derfor bør du købe tøj i økologisk bomuld nyhed

Bomuldsproduktionen har været i gang i mange år, og det startede ud med at være et naturligt materiale baseret på naturlige fibre, som var blødt og lækkert blandt andet at anvende i tøj.

I dag er det dog primært produktionen af konventionel bomuld, der har overtaget, som har haft mange negative konsekvenser for både miljøet, kvaliteten og de mennesker, som går i tøjet. Derfor kan du her læse mere om, hvorfor du skal gå efter det økologiske bomuld, når du køber bomuldstøj næste gang.

Økologisk bomuld skader ikke miljøet

Der findes mange virksomheder, som eksempelvis By Green Cotton, der har opdaget, hvor stor betydning det har for både kloden og menneskene på den, at man vælger økologisk bomuld fremfor konventionel bomuld.

For bomuldsindustrien står for 25 procent af det samlede forbrug af insektgifte og hele 10 procent af forbruget af pesticider. Så selvom bomuld engang var et naturmateriale i god kvalitet, så har det øgede forbrug medført, at produktionen med tiden er blevet langt mindre bæredygtig og særligt skadelig for de mennesker, som producerer det.

Økologisk bomuld, der gør sig gældende hos By Green Cotton, bliver produceret anderledes. Det dyrkes på en miljøvenlig måde uden brug af pesticider, svampemidler, bestråling, sprøjtegifte og meget mere. Disse metoder beholder jordkvaliteten og kan endda være med til at bringe mere biodiversitet.

Udover at produktionen af økologisk bomuld er langt mere bæredygtigt for kloden, så er det også godt for de landmænd, som producerer den. Når bomuld bliver produceret bæredygtigt, så undgår man nemlig, at landmænd og deres familier bliver udsat for giftige kemikalier, som kan være skadeligt for deres helbred, når de går rundt på jord forgiftet med pesticider og andre giftstoffer, som også kan gå i deres mad- og vandforsyning og på den måde være farligt for deres helbred.

Økologisk bomuld er bedre for huden

Økologisk bomuld er dyrket uden brug af giftige kemikalier, og det har stor betydning for både kvaliteten og huden, der er i kontakt med bomulden. Konventionelt dyrket bomuld kan fremkalde allergi og forårsage irritation på huden, og det er noget, de fleste helst vil undgå. Det er sprøjtemidlerne og den unaturlige gødning, som irriterer huden, og det undgår man, når bomulden er økologisk produceret.

Udover at økologisk bomuld ikke er skadeligt for huden, så er kvaliteten af økologisk bomuld også bedre og blødere. Derfor er det en særlig god idé at vælge økologisk bomuld, eksempelvis fra By Green Cotton, til babyer og små børn, da deres hud er ekstra følsom.

Læs også: Danskerne vil ha' solbeskyttende tøj

Dette indhold er sponsoreret