Sådan styrker du dit immunforsvar nyhed

Immunforsvaret er kroppens vigtigste våben, når den skal bekæmpe infektionssygdomme. Et stærkt immunforsvar vil i højere grad kunne afværge sygdomme, mens man med et svagt immunforsvar har en større risiko for at blive syg.

Sådan styrker du immunforsvaret

Sov godt

En god nats søvn er noget af det absolut vigtigste for et godt immunforsvar. Som en almindelig voksen bør du sove 7-8 timer hver dag.

Læs også: Forskellen på Coronavirus og influenza: Derfor er coronavirus mere alvorlig

Vask hænder

Virus kan sætte sig på overflader og på hænderne. Derfor er det vigtigt at huske at vaske sine hænder grundigt og regelmæssigt. Hvis ikke man vasker hænder, kan man risikere at “smitte sig selv” ved at overføre infektionen til sig selv.

Hold afstand til syge mennesker

Der er størst smittefare, hvis man er i tæt kontakt med syge mennesker. Derfor er det en god ide at holde afstand til folk med sygdomssymptomer som hoste, nys eller feber.

Annonce: Apopro Online Apotek - Personlig rådgivning, lave netpriser, dag-til-dag levering

Lad være med at blive stresset

Vores immunforsvar har ikke godt af at vi bliver stressede. Når man er stresset producerer kroppen hormoner som cortisol, der kan svække immunforsvaret.

Stop med at ryge

Når man ryger bliver de fine fimrehår i lungerne og slimhinderne beskadiget. Det er disse som er kroppens naturlige barriere mod infektioner og man bliver derfor ekstra modtagelig overfor virus og bakterier, hvis disse nedbrydes.

Læs også: Sådan undgår du at blive smittet med Coronavirus

Spis sundt og varieret

De fleste danskere har en sund og varieret kost, men hvis man ikke har det kan det svække immunforsvaret. Dårlig ernæring svækker kroppens modstandskraft mod virus og bakterier, mens fødevarer med god næring styrker den.

Der findes ingen mirakelmidler

Der er intet, som kan gøre mennesker fuldstændig immune og med sikkerhed holde os fri for infektionssygdomme. Man skal derfor altid være opmærksom på sit eget og andres helbred, hvis man vil mindske risikoen for at blive syg.

Kilde: Rigshospitalet