Svaret på det er meget enkelt: Børn imellem 0-6 år må først komme i institution når alle sår er tørret ind og skorperne er faldet af. Det gælder også selvom barnet er startet i behandling eller har plaster på.
Børn i skolealderen må komme i skole/ fritidsordning, hvis sårene ikke er meget udbredte, barnet ikke kløer i sårene og behandling er iværksat.
Børnesår er en smitsom børnesygdom, der skyldes bakterier som hedder stafylokokker eller streptokokker. Sygdommen hedder også impetigo. Nyfødte kan få det, smittet ved fødslen og det er meget farligt for så små børn. Hos større børn kan infektionen køre i ring meget længe, hvis den ikke behandles.
Egentlig har vi alle stafylokokker og streptokokker på os, men kun nogen gange bliver vi syge af det. Hvis et barn har kløet sig i næsen for derefter at kradse sig i en evt rift eller et myggestik, kan der komme en infektion. Denne kan så brede sig til hele kroppen.
Er man blevet smittet, varer det 2-3 dage før udbruddet starter
Symptomer
Oftest starter det i ansigtet omkring næse og mund. Det starter som små røde prikker, der kløer, og bliver til små blærer, der brister, og derefter danner en gullig skorpe. Så længe sårene væsker og der er skorper spredes bakterier.
Behandling
Det er nødvendigt at søge lægebehandling. Er sårene meget udbredte gives antibiotika til at indtage, men hvis der kun er nogle få sår kan de behandles lokalt med antibiotikasalve der smøres direkte på sårene.
God håndhygiejne med håndvask, klipning og rensning af negle er afgørende for at forebygge eller standse spredningen af sygdommen.
Læs også: Lungebetændelse hos børn og Rygning blandt børn og unge