Få det bedre med din PCOS tema

Der er heldigvis flere ting man kan gøre for at påvirke sin PCOS og insulinresistens. Der er faktorer, der virker negativt, og faktorer der virker positivt på tilstanden nemlig vægt, motion og alkohol. Disse faktorer er faktisk de almindelig kendte livsstilsfaktorer, som også gælder for alle andre, men som er specielt vigtige ved PCOS.

Vægt og PCO

Overvægt (BMI > 30) virker forværrende på PCOS, idet man i fedtvævet danner TNF (tumor necrosis factor), som nedsætter muskelvævets følsomhed overfor insulin og hermed forværrer insulinresistensen.

Herudover sker der en øget omdanneles af androgener til østrogener, jo mere fedtvæv der er. Vægttab har derfor en gavnlig effekt, da det øger insulinfølsomheden.

Læs også:
Behandling af PCO

Motion og PCO

Manglende motion virker forværrende på PCOS og kan give insulinresistens. Motion har en meget vigtig effekt for både overvægtige og tynde PCO'ere, idet man fra muskelvævet ved muskelaktivitet frigiver stoffer, som øger insulinfølsomheden.

Kost og PCO

Hvis man har problemer med appetitreguleringen, og gerne vil tabe sig, kan en diætist hjælpe med at sammensætte en kost, der tilstræber et stabilt blodsukker og en længerevarende mæthedsfølelse.

Rygning, alkohol, kaffe og stress har alle negativ indflydelse på PCOS.

Artikler

artikel

Ubalance i underlivet

Symptomer som kløe, udflåd og svie i skeden lader mange kvinder tro, at de ...

Redaktionen 20/11/2007
artikel

Æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen

I æggestokkene, livmoderen og livmoderhalsen, kan der opstå sygdomme som bl...

Redaktionen 03/02/2009
artikel

Børnesygdomme

Det kan være svært at afgøre om et lille barn er sygt. Sommetider optræder ...

Redaktionen 23/01/2009
kategori

Sex og samliv

Sex, kærlighed og sensualitet er en vigtig del af livet - hele livet. Sex e...

Redaktionen 17/01/2009