Homøopati mod symptomer på høfeber Artikel

Hvert år kæmper en million danskere med høfeber og pollenallergi. Ønsker man ikke at bruge lægemidler mod symptomerne, kan klassisk homøopati være en måde at lindre den løbende næse og de kløende øjne i pollensæsonen.

Øjne der klør og en stoppet næse er bare nogle af de symptomer, man som pollenallergiker kan opleve at skulle kæmpe med i forårs- og sommermånederne. Langt de fleste bruger lægemidler i håndkøb som f.eks antihistamin for at dulme symptomerne. Men i følge Klassisk homøopat Kåre Troelsen kan et besøg hos en homøopat også være en løsning.

Læs også: Sådan kan du mindske din høfeber

Et lægemiddel kan dække alle symptomer på høfeber

Grundtanken i behandlingen af allergiske symptomer hos en homøopat, er at finde det specifikke homøopatiske lægemiddel, som matcher symptomerne. Det skal man så tage i en periode, som passer til den enkelte og det kan være alt fra flere gange om dagen over en længere periode til en enkelt pille eller dråbe.

- Allergisymptomer kan være meget forskellige fra person til person, og en homøopat vil kigge på alle detaljerne i symptomerne. Nogen oplever f.eks kun symptomer i øjnene, andre oplever kløe på huden eller at næsen løber. Symptomer kan også variere hen over døgnet, og for en homøopat er det f.eks.ikke ligegyldigt om symptomerne viser sig om om dagen eller om dagen, når vi skal finde det rette homøopatiske lægemiddel, forklarer Kåre Troelsen.

Det homøopatiske lægemiddel skal altså matche symptomerne præcist og her bør man i følge Kåre Troelsen få hjælp af en uddannet homøopat, frem for at behandle sig selv, med bredspektret homøopatiske midler fra helsekostbutikker og lign.


Kåre Troelsen
Formand for Dansk selskab for klassisk homøopatiNår høfeber sæsonen er ovre anbefaler Kåre Troelsen, at man går i gang med den egentlige behandling af allergien og de bagvedliggende ubalancer – altså den kroniske eller konstitutionelle behandling

Læs også: Hvad er Klassisk homøopati

Virker homøopati mod allergi?

Homøopati er en del af det offentlige behandlings system i bl.a. England – Her har man undersøgt homøopati som behandling af høfeber .

I en undersøgelse offentliggjort i British Medical Journal deltog 51 patienter, som enten fik homøopatisk medicin mod deres høfeber, eller placebo (snyde) behandling. Undersøgelsen viste, at patienterne, som fik homøopatisk behandling havde færre allergisymptomer end placebogruppen.

I en anden undersøgelse foretaget på Southwest College Research Institute, testede man også homøopati som symptombehandling mod høfeber. Her viste forsøget at patienterne som modtog homøopatisk behandling havde væsentlig færre symptomer og bedre livskvalitet end placebogruppen

Homøopatiske lægemidler, der hjælper på symptomer allergi

Selvom det er meget individuelt hvilke midler, der hjælper på den enkelte patients symptomer, kommer her tre eksempler på homøopatiske midler, som ofte bliver brugt mod allergisymptomer. Kåre Troelsen understreger, at man bør få hjælp af en uddannet homøopat hvis man vil have effekt af sin behandling:
  • Pulsatilla (Nikkende kobjælde) bliver ofte benyttet af personer som døjer med rigtig tyk gul snot, og som oplever at få det bedre, når de kan åbne vinduerne og få kølig frisk luft på sig.
  • Arsenicum album (Arsenik) Bliver brugt hvor man har tynd vandig snot, som giver hudirritation og tørre, brændende øjne, og hvor man får åndedrætsbesvær om natten.
  • Euphrasia (Øjentrøst) Bliver ofte brugt hvis man har allergisymptomer, som koncentrerer sig om øjnene f.eks at øjnene løber konstant og hæver op.

Kort om homøopati

I Danmark opfattes homøopati som alternativ-behandling, og behandlerne kan RAB certificeret.

Homøopati er officielt anerkendt i lande som New Zealand og Sydafrika og indgår som en integreret del af de nationale sundhedssystemer i bl.a. England, Australien, Tyskland, Holland, Brasilien, Mexico, Cuba og Indien. Ifølge WHO bruger ca. 400 millioner mennesker verden over homøopati som primær behandlingsform.

Kilde: Dansk selskab for klassisk homøopati

Kilder:
Taylor MA, Reilly D, Llewellyn-Jones H, McSharry C, Aitchison TC, Randomised controlled trial of homoeopathy versus placebo in perennial allergic rhinitis with overview of four trial series, BMJ August 19, 2000,321:471-476.
http://www.bmj.com/content/321/7259/471

Kim LS, Riedlinger JE, Baldwin CM, Hilli L, Khalsa SV, Messer SA, Waters RF. Treatment of seasonal allergic rhinitis using homeopathic preparation of common allergens in the southwest region of the US: a randomized, controlled clinical trial. Ann Pharmacother. 2005 Apr;39(4):617-24.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15741420