Influenza kan stoppes - hvis man er hurtig Artikel

Vi nærmer os influenzasæsonen, og Vitalrådet skal derfor ikke holde sig tilbage med gode råd, der er mindst lige så ringe dokumenteret, som dem vi præsenteres for i de sædvanlige medier. Vi har derfor indhentet er par råd fra erfarne klinikere om forebyggelse og behandling.


God hyiejne, hvile og kosttilskud er Vitalrådets våben mod influenzaVi nærmer os influenzasæsonen, og Vitalrådet skal derfor ikke holde sig tilbage med gode råd, der er mindst lige så ringe dokumenteret, som dem vi præsenteres for i de sædvanlige medier. Men de er da et forsøg værd.Vi har derfor indhentet er par råd fra erfarne klinikere om forebyggelse og behandling.

Forebyggelse af influenza

 1. Hygiejne. Vær flittig med håndvask, og hold afstand til de hostende og nysende.
 2. Forkæl dit immunforsvar. Sørg for at få din søvn og gå en tur i frisk luft hver dag.
 3. D-vitamin. Hvis du ikke er den helt store sol-dyrker, så tag 25-50 mikrogram om dagen. Det er 1-2000 IE, og skulle dække dig ind.
 4. Selen. I Danmark indtager vi alt for lidt selen i den daglige kost, og mangler derfor en vigtig brik i vort forsvar, nemlig selenoproteinerne, herunder glutationperoxidase og thioredoxin reduktase. Hvis du ikke spiser en pose paranødder om dagen, så tag 200 mikrogram organisk selen, så er du dækket godt ind.
 5. C-vitamin. Med mindre du spiser 1 kg frugt og grønt hver dag, så tag 500-1000 mg om dagen. -Ikke som erstatning for frugt og grønt, men så får du da det.

Behandling af influenza

Vær hurtig. For alle behandlingerne gælder det, at man skal starte inden for få timer efter det første symptom, som ofte er almen utilpashed, kulderystelser (feber) og muskelømhed.

Den ene kur er en kombinationsbehandling af tre ting:
 • Selen (organisk): 100 µg, 2 tabletter 5 gange om dagen i 3-4 dage.
 • C-vitamin: 750 mg, 2 tabletter 5 gange om dagen i 3-4 dage.
 • OregaResp: 2 kapsler 5 gange om dagen i 3-4 dage.
OregaResp er kapsler med vild oregano. Det gavner ved at hæmme influenzavirus og er derfor ikke tilladt i Danmark, men kan fuldt lovligt bestilles i andre EU-lande, som f.eks. Holland på: www.vivanatura.nl

En anden mulighed er:
 • Sambucol (hyldebær): 10 ml 5 gange om dagen i 3-4 dage.
 • Echinacea (Rød solhat): 20 dråber 5 gange om dagen i 3-4 dage.
 • Kan Jang (Andrographis panniculata): 4 tabletter 3 gange om dagen i en uge.
Læs også: Influenza

Hvile og chokolade mod hoste

Sammen med begge kure skal man sørge for at få sovet og hvilet så meget som muligt, samt drikke rigeligt med væske. Hvis du har hoste, så dæmpes den bedst med mørk chokolade.

Vedholdende rygter promoverer også en cocktail med whisky, varmt vand og puddersukker, men selv om den gør influenzaen mere udholdelig, så forkorter den os bekendt ikke forløbet.