Menstruation hæmmer danske kvinders liv Artikel

Sygedage fra arbejde eller studie, smerter, ubehag og mindre selvværd. En ny undersøgelse viser, at danske kvinder er hæmmet af deres menstruation. Hver tiende kvinde har været fraværende fra arbejde eller studie grundet menstruation, og hver tiende kvinde har ligeledes meldt afbud til sociale arrangementer pga. menstruation.

Hver fjerde kvinde lider under menstruation

Flage rødt, have besøg af tante Rød fra Rødovre, have kommunister på besøg. Kært barn har mange navne, men i følge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Bayer HealthCare er danske kvinder ikke særligt begejstrede for deres menstruation. Hver fjerde kvinde føler, at hver eneste menstruation er generende, mens 83 % har følt sig generet af deres menstruation i løbet af det seneste år. Kvinderne er bl.a. generet af smerter i maven (77 %), smerter i ryg og lænd (44 %), hovedpine (25 %), kvalme og opkast (10 %), træthed (40 %) samt andre gener.

Menstruation skyld i sygefravær

I undersøgelsen siger hver tiende kvinde, at hun har været for syg til at tage på arbejde eller i skole grundet menstruation inden for det seneste år. Også til sociale arrangementer har hver tiende været nødsaget til at melde afbud. Samtidig oplever kvinderne at føle ubehag og føle sig utilpas, og knap hver fjerde (23 %) føler under menstruationen, at de har mindre selvtillid.

Læs også:
Lider du af kraftige og langvarige menstruationsblødninger

Gynækolog: Kvinder skal i finde sig i menstruationsproblemer

Gynækolog, Christine Felding, synes ikke, at danske kvinder skal finde sig i at være hæmmet af menstruation. Der findes nemlig medicinsk behandling som let fjerner problemet.

- De fleste synes, at menstruationen er genererende, men at så mange danske kvinder har så voldsomme gener er overraskende. Det tyder på, at flere kvinder skulle få sig en snak med deres læge om at bruge andre præventionsformer, som bedre fjerner generne

Undersøgelsen viser også, at knap halvdelen af kvinderne (43 %) er meget interesseret eller noget interesserede i præventionsformer, der helt fjerner menstruationen, mens 30 % slet ikke er interesserede i at undgå den månedlige blødning, primært fordi de synes, det er naturligt.