Sex – har du lyst? Artikel

Vi lever i en tid, hvor et aktivt sexliv nemt bliver et udtryk for et lykkeligt liv. Sådan behøver det ikke altid være. Lyst og seksuel aktivitet hænger uløseligt sammen, men det er vigtigere, at du har det godt med den lyst og det sexliv, du har, end hvor ofte du dyrker sex.

Hvis du oplever, at din manglende seksuelle lyst er et problem, så er det vigtigt at tage tyren ved hornene og få gjort noget ved det. Ifølge læge, sexolog og foredragholder Jesper Bay-Hansen, er seksuel lyst et spørgsmål om glæde, energi og generel livslyst.

Glæde, lyst og energi hænger sammen med sexlyst

Ifølge læge og sexsolog Jesper Bay Hansen giver det ingen mening at se lysten til sex som en isoleret ting. Lyst til sex er blot en del af den lyst, lykke og glæde, som kan guide os i vores liv. Man kan derfor starte med at få lysten og glæden ind i sit liv:
  • Arbejd med at få glæde ind i dit liv. Gør ting, som gør dig glad
  • Gør noget for din lyst. Plej din lystfølelse , lad dig guide af den, tillad dig selv at nyde din lyst, ikke kun seksuelt, men i det hele taget.
  • Gør noget godt for din energi . Dyrk motion, sov godt, spis sundt m.m.
- Set med mine øjne er de største trusler i parforholdet stress og kedsomhed. Når man ikke har overskud, eller man keder sig, forsvinder gnisten og det hele bliver til leverpostej, siger Jesper Bay-Hansen.

Læs også: Sex den første gang

Der skal være plads til lyst og ulyst

Det behøver ikke at være et problem ikke at have lyst til sex, sålænge du er tro overfor din lyst uanset om den er stor eller lille – altså at du også er tro overfor din ulyst. I sin nyeste bog “Få mere lyst” skriver Jesper Bay-Hansen bla.:
- I det virkelige liv skal der være plads til både lyst og ulyst. Det er dejligt, inspirerende og livsbekræftende, at møde mennesker med stor appetit på livet, dvs. lyst, men selv disse mennesker har tidspunkter med ulyst. Andre mennesker har mange tidspunkter eller lange perioder med ulyst. For os alle gælder, at vi skal have det bedste ud af livet.

- Alle mennesker har et behov for at blive hørt, set, accepteret og anerkendt som det unikke menneske, vi hver især er. Et godt sted at starte er at vedstå sig en lyst og øve sig i at vise den. Det kan kræve mod, nogle gange stort mod, at “afsløre” en lyst, uanset om det er en uskyldig madlyst eller en måske knap så uskyldig sexlyst. Ifølge Jesper Bay-Hansen er det virkelig opløftende budskab dette:

- Mennesket, der har lyst, indtager ikke bare sig selv men hele sin omverden

Fakta boks:

Jesper Bay-Hansen er læge, sexolog, foredragsholder og forfatter. Han har udgivet to bøger: bestselleren ”Recepten på lykke” og senest ” Få mere Lyst”

Læs mere på Jesper Bay-Hansens hjemmeside her