Derfor bør du overveje en plantebaseret kost nyhed

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En plantebaseret kost er utrolig effektiv, når det kommer til din generelle sundhed og dine atletiske præstationer. Ydermere bidrager en plantebaseret kost til klimaet og mere bæredygtighed fra alt det kød og de mælkeprodukter, du ikke konsumerer på en plantebaseret diæt. I dette indlæg går vi i dybden med fordelene ved en plantebaseret kost og gør dig klogere på, hvad du, din krop og samfundet kan få ud af det.

Bidrag til et bedre klima med en plantebaseret diæt

Ifølge studier, spares der ca. 4000 liter vand, 20 kg korn, ca. 30 kvadratmeter skov, og det der svarer til 20 kg CO2 fra mennesker, der spiser plantebaseret på global plan. Dette er et tal, du kan være med til at få til at stige.

Ligeledes anvendes 50% af korn i USA på besætningen i landbrug, altså husdyrhold, samt mere end 50% af vandet i USA på husdyrhold. Disse korn kan i sig selv føde mere end 800 mio. Mennesker.

Læs også: 5 gode øvelser til hjemmetræning uden redskaber

Derudover smides mere end 40% fisk ud på globalt plan, hvilket på ingen måde er bæredygtigt. Det skaber trusler for dyrevelfærden, hver gang du konsumerer fisk, mælk eller kød, for blot at nævne nogle eksempler. Du kan også være med til at reducere dit forbrug af drivhusgasser med op imod 70% ved at skifte til en plantebaseret kost. Derfor kan du gøre en forskel på både planeten og dyrevelfærden ved at skifte til en plantebaseret diæt.

Styrk din sundhed med en plantebaseret kost

Forskning viser, at man kan gavne af en plantebaseret kost på en række forskellige parametre inden for din sundhed. Kosten er eksempelvis associeret med længere levetid, formindske kronisk inflammation og kroniske sygdomme. Ydermere er den associeret med en optimeret BMI og bedre hud - for blot at nævne nogle få fordele som kosten kan medføre.

Kosten indeholder flere næringsstoffer og antioxidanter end animalske proteiner og produkter.

Faktisk bidrager en plantebaseret kost derudover ved følgende sygdomme:

1. Hjertekarsygdomme

Et studie baseret på mere end 10.000 voksne viser, at en plantebaseret diæt har bidraget til 16% lavere risiko for at få hjertekarsygdomme, og at 32% har en lavere sandsynlighed for at omkomme fra hjertekarsygdomme.

2. Diabetes

Plantebaseret kost indeholder en høj mængde B6 vitaminer og kalium, hvilket bidrager til blodtrykket, lige såvel som at det høje indhold af fibre, nedsætter sukkeret i blodstrømmen. Dette kan alt i alt bidrage til færre tilfælde af diabetes sygdomme blandt veganere.

3. Cancer

Ligeledes har en plantebaseret diæt (med motion), i flere studier, vist sig at være fordelagtigt i forbindelse med bekæmpelse af cancer. Særligt har studier vist, at en plantebaseret kost har forsinket spredningen af prostata cancer blandt visse patienter.

Forstærk dine atletiske præstationer

Plantebaserede diæter kan også forbedre din atletiske performance på grund af en række forskellige faktorer. Først og fremmest forøger diæten din blodgennemstrømning, som kommer dig til gode, når pulsen stiger gennem intense fysiske aktiviteter. Denne reduceres nemlig, når du konsumerer animalske produkter.

Ydermere forbedrer du ydeevnen i dine muskler, fordi blodgennemstrømningen også medfører større udvidelse i dine arterier, som kan medføre, at dine muskler trækker sig bedre sammen.

Læs også: 3 myter om plantebaseret kost

En plantebaseret diæt er derudover enormt indholdsrigt på glukose og uraffineret kulhydrater, som er den optimale energiressource for atleter. Animalsk protein er primært fedt og protein, hvorimod plantebaseret protein både giver dig et højt indhold af uraffineret kulhydrater og glukose, som kan være med til at styrke din performance i meget høj grad. Derfor kan du med fordel overveje at anvende plantebaseret proteinpulver, hvis du anvender proteinpulver til at forstærke dine atletiske præstationer.

Ydermere kan du med en plantebaseret kost opleve en hurtigere restitution. Plantebaserede produkter er nemlig fyldt med antioxidanter, som er nøglen til at restituere efter inflammation.

En bedre performance med plantebaseret proteinpulver

Ønsker du at forbedre dine præstationer? Så kan en plantebaseret kost være vejen frem.

The Plant Era udvikler plantebaserede kosttilskud, hvor det plantebaserede proteinpulver særligt er en effektiv måde at opnå flere af de førnævnte fordele og herudover følgende fordele:

  • Formindsker dit fedtindtag. The Plant Era indeholder ingen sukker, gluten eller andre kunstige tilsætningsstoffer.
  • Styrker din sundhed. The Plant Era indeholder alle essentielle og ikke essentielle aminosyrer og 21 gram ren ris- og ærteprotein.
  • Nedsætter træthed. The Plant Era indeholder 50% af dit daglige behov for B12-vitamin → styrker dit immunforsvar og bekæmper træthed.
  • Bidrager til en bæredygtig verden. The Plant Era er økologisk og vegansk.

Sundhedsguiden har i forbindelse med dette indlæg sørget for, at du kan få 15% rabat på dine fremtidige ordrer hos The Plant Era. Lige nu kan du få det plantebaserede proteinpulver i smagsvarianterne mørk chokolade eller i jordbær-basilikum. Brug rabatkoden “sgklub” og få 15% rabat på din ordre hos The Plant Era.