Hvad er de seksuellebivirkninger ved Minoxidil? nyhed

Lægemidlet anmeldet af Dr. Ahmad Chaudhry M.B.B.S.

For en mand er hårtab en af ​​de sværeste ting at acceptere ved at blive ældre. For mange mænd er deres hår ikke bare noget, de sætter om morgenen, det er en del af deres identitet. At miste håret er som at miste en del af sig selv.

Den gode nyhed for mænd, der oplever hårtab, er det faktum, at der er masser af naturlige hårtabsbehandlinger og midler derude. Ud over radikale muligheder såsom kirurgi er der også medicinske behandlinger såsom Minoxidil, også kendt under varemærket 'Rogaine', der har vist sig meget lovende, når det kommer til at vende og behandle skaldethed hos mænd.

Mens Minoxidil har vist sig at være lovende, når det kommer til behandling af hårtab, har der været en del grund til bekymring vedrørende potentielle bivirkninger, især fra et seksuelt synspunkt. Bivirkningerne seksuelt ved Minoxidil er blevet diskuteret meget på det seneste, så der er bestemt grund til bekymring.

Hvis du tænker på at anvende Minoxidil, men er bekymret for bivirkningerne, seksuelt eller på anden måde, er her en oversigt over bivirkningerne af Minoxidil.

Hvad er bivirkningerne ved Minoxidil?

Lige så virkningsfuldt som Minoxidil er til behandling og forebyggelse af hårtab og hårudtynding, lige så stor grund er der til bekymring vedrørende nogle af bivirkningerne. Der er således grund til bekymringer hvad angår det seksuelle hos mænd, men vi vil se på dem mere detaljeret lidt senere.

Indtil videre skal vi dog tage fat på nogle af de mere generelle bivirkninger, som nogle brugere af Minoxidil skal være opmærksomme på.

 • Kløe og/eller brændende hovedbund
 • Betændt hovedbund
 • Uønsket ansigtsbehåring
 • Svimmelhed
 • Risiko for allergisk reaktion
 • Hævede ekstremiteter
 • Vægtøgning
 • Åndedrætsbesvær
 • Uregelmæssig hjerterytme
 • Træthed og sløvhed
 • Udslæt
 • Brystsmerter

Hvad er de seksuelle bivirkninger ved Minoxidil?

Nu skal vi adressere elefanten i rummet og diskutere de potentielle seksuelle bivirkninger ved minoxidil blandt de mandlige brugere.

For en mand kan det føles ydmygende nok at opleve hårtab, men at lide af seksuelle helbredsproblemer såsom impotens eller erektil dysfunktion kan virkelig være en skræmmende udsigt.

Her skal vi se på nogle af de potentielle seksuelle bivirkninger ved Minoxidil og se, om der er nogen reel grund til bekymring.

Tilbage i 2016 fandt en undersøgelse indsendt til FDA imidlertid, at Minoxidil så ud til at forårsage seksuelle bivirkninger hos sine brugere. Potentielle seksuelle bivirkninger omfattede følgende:

 • Lav libido
 • Tab af libido
 • Erektil dysfunktion
 • Reduceret sædvolumen
 • Ejakulatorisk lidelse

Brugere hævder, at Minoxidil har forårsaget seksuelle sundhedsproblemer såsom erektil dysfunktion og seksuel dysfunktion.

Problemet opstår også i en anden mandlig pletskaldethedsbehandling kendt som Finasteride.

Finasteride, der sælges under varemærket Propecia, viste sig at forårsage langsigtede seksuelle bivirkninger hos mandlige brugere. Finasteride forårsagede tilsyneladende seksuelle sundhedsproblemer hos mænd, herunder erektil dysfunktion, lav libido og seksuel dysfunktion. Finasteride viste sig at forårsage langsigtede seksuelle sundhedsproblemer, som varede i op til 40 måneder.

Det skal dog bemærkes, at mens Finasteride rent faktisk forårsagede adskillige seksuelle bivirkninger, var de seksuelle bivirkninger hos Minoxidil ikke afgørende. Eksperter rådede til forsigtighed omkring brugen og udtalte, at seksuelle helbredsproblemer kunne opstå.

Hvor almindelige er seksuelle bivirkninger ved Minoxidil?

seksuellebivirkninger ved Minoxidil manneer

Ingen mand ønsker at opleve bivirkninger, når de bruger medicin, især ikke hvis det vil påvirke hans sexliv. Derfor vil brugere af Rogaine (Minoxidil) uden tvivl være bekymrede over produktets sikkerhed og risikoen for, at det påvirker dem seksuelt.

Som tidligere nævnt, oplevede 8 ud af 92 mænd i en undersøgelse - udført i 2016 og indsendt til FDA's Adverse Event Reporting System - seksuelle helbredsforstyrrelser eller bivirkninger i en eller anden form.

Går vi ud fra resultaterne af denne ene undersøgelse, som viste sig at være utilstrækkelig, kan vi antage, at 8,7% af Minoxidil-brugere potentielt kan lide af seksuelle bivirkninger.

De bedste alternativer til Minoxidil for at undgå bivirkninger af seksuel karakter

Det er overflødigt at sige, at hvis du oplever hårtab eller hårudtynding, og overvejer at anvende Minoxidil, bør du måske være bekymret over risikoen for seksuelle helbredsproblemer.

Hvis du ønsker at gå en mere naturlig vej, er her flere naturlige alternativer til Minoxidil.

Prøv hårvækstprodukter

Gode ​​ting tager tid, lige sådan er det med minoxidil.

Men gode ting kommer normalt ikke med en liste over potentielle bivirkninger fra seksuelle til mentale problemer.

Det er lidt ligesom at reparere dit køkken ved at sætte ild til dit hus.

Men hvis du er her, er du kommet til det helt rigtige sted.

Ikke for at prale, men vores hårvækstrutine fremkalder hverken potentiel depression eller smerte.

I stedet er vores kunder fyldt med glæde, selvtillid og lykke af at bruge vores Hair Growth Routine. Så meget, at de besluttede at sende os vidnesbyrd – frivilligt endda.

Vil du læse dem? Værs’go!

Der er bogstaveligt talt ingen grund til ikke at give os en chance:

 • 150 dages pengene-tilbage-garanti på, at du får resultater.
 • Gratis fragt og gratis retur.
 • Sikre, veganske og naturligt afledte ingredienser.
 • Vi er faktisk sjove ... på en måde.

Microneedling

Det lyder måske lidt ekstremt og barbarisk, men microneedling er faktisk et meget sikkert og effektivt alternativ til Rogaine, uden nogen form for seksuelle bivirkninger Minoxidil.

Microneedling involverer brugen af ​​småbitte nåle, som forsigtigt rulles hen over hovedbunden for at punktere huden. Selvom det almindeligvis bruges til at behandle akne ardannelse, har undersøgelser også fundet ud af, at det kan stimulere hårvækst i hårsækkene.

Ideen er, at hovedbunden - ved at prikke i huden - producerer vækstfaktorer, der gør den i stand til at reparere sig selv indefra, så nye og sunde hårsække kan dannes.

Naturlige DHT-blokkere

DHT, eller Dihydrotestosteron er et androgen, der kan forårsage hårtab. Det kan få hårsækkene til at skrumpe, samt forkorte hårsækkens vækstcyklus. Jo mere DHT vi producerer, jo mere modtagelige for hårtab og hårudtynding vil vi være.

Naturlige DHT-blokkere påført direkte på hovedbunden, snarere end indtaget oralt som Finasteride, anses for at være meget sikrere. Da Minoxidil også kan forårsage bivirkninger seksuelt, kan en naturlig DHT-blokker være løsningen, hvis du ønsker at undgå Minoxidil’s seksuelle bivirkninger.

Aktuelle DHT-blokkere såsom savpalme og græskarfrøolie påføres hovedbunden direkte for at målrette DHT mod folliklerne. Det betyder, at det ikke vil påvirke andre kropsfunktioner eller processer.

Hvad er Minoxidil?

Minoxidil er en behandling for skaldethed hos mænd, der oftest sælges under mærket 'Rogaine'.

Denne håndkøbsmedicin er det, der er kendt som en antihypertensiv vasodilator, hvilket betyder, at den hjælper med at udvide blodkarrene og øge blodcirkulationen. På grund af dette bruges det nogle gange også til at behandle forhøjet blodtryk.

Hvordan virker Minoxidil?

Minoxidil sælges almindeligvis som skum og er designet til at blive påført i hovedbunden for at stimulere hårsækkenes vækst hos mænd, og også nogle kvinder, der lider af en bestemt type hårtab. Under navnet Rogaine kommer det også i tabletform og er designet til at blive indtaget oralt.

Denne topiske behandling er designet til at stimulere væksten af ​​nye hårsække, samtidig med at den bremser hårtab i processen.

Selvom det ikke er fuldt ud forstået, hvordan Minoxidil hjælper med at behandle hårtab, skønnes det, at det hjælper med at øge hårvæksten ved at hjælpe med at omdanne tynde og fine hår til kraftigere og fyldigere hår. Dens primære funktion er at forbedre hårreproduktionens vækstfase.

Hvor effektiv er Minoxidil?

Minoxidil sælges almindeligvis under varemærket Rogaine, som er en af ​​de mest populære behandlinger mod hårtab i USA.

Selvom eksperter ikke er sikre på, hvordan Minoxidil helt nøjagtigt hjælper med at stimulere ny hårvækst og fremme kraftigere, fyldigere hår, har det vist sig at være ret effektivt.

Det sælges i en styrke på 2% og en styrke på 5%, Minoxidil virker for omkring 2 ud af 3 mænd.

Hvordan anvender man Minoxidil?

Hvis du anvender Minoxidil mod hårtab, er den første ting, du skal gøre at læse instruktionerne og etiketten meget omhyggeligt.

Hvis du bruger receptpligtig medicin eller generel medicin, så tal med din læge først.

Hvis du bruger Minoxidil i opløsningsform, skal du sørge for at rense din hovedbund, før du påfører skummet. Opløsningen kan dog påføres fugtigt hår.

Fyld blot applikatoren op til 1 ml-linjen, eller brug alternativt 20 dråber. Del nu dit hår, hvor det bliver tyndere, og påfør opløsningen jævnt og forsigtigt på alle dele af hovedet, hvor du gerne vil se ny vækst. Sørg for at gnide det godt ind i hovedbunden.

Hvis du bruger det i skumform, skal du sørge for at vaske og tørre dine hænder grundigt, inden du håndterer produktet.

Tag omkring en halv hættefuld af skummet og gnid derefter skummet forsigtigt men grundigt ind i hovedbunden og massér det forsigtigt ind på de områder af hovedet, der har givet dig mest grund til bekymring. Før du styler dit hår, bruger en hat eller går i seng, skal du sørge for at skummet er tørret helt og er blevet absorberet i hovedbunden.

Afsluttende tanker

Selvom der ikke er noget endegyldigt bevis for, at Minoxidil forårsager seksuelle sundhedsproblemer, tyder vidnesbyrdene på, at det kan udgøre en risiko.

Vi bestrider ikke effektiviteten af ​​Minoxidil mod hårtab, men ulemperne ser ud til at opveje fordelene. Hvis du er bekymret, men ønsker at løse hårtab i processen, anbefaler vi at gå den naturlige vej i stedet for.

Læs mere:

Dette indhold er sponsoreret