Vintermotion tema

I de mørke vintermåneder kan motivationen til at komme ud og få sig rørt være nærmest ikke-eksisterende. Men det gælder bare om at tage sig selv i nakken, for belønningen kommer hurtigt i form af mere overskud og øget velvære. Og selvom det er koldt i vejret og bliver hurtigt mørkt, er der masser af gode muligheder for at få den vigtige, daglige motion.

Indendørs

Yoga

Yoga en oplagt form for motion i de travle uger op til Jul, der både gavner din krop og dit sind. I yoga kombineres åndedræts- og kropsbevægelser, og målet er at fremme den indre balance. Foretrækker du mere fart over feltet, giver power yoga dig både sved på panden og en styrkelse af det indre samtidigt. I power yoga kombineres traditionel yoga med aerobicøvelser, og du får både smidighedstræning og kredsløbstræning på én gang.

Læs også:
Motion er din egen humørmedicin

Spinning

Ønsker du virkelig at brænde nogle kalorier af, inden den søde juletid for alvor sætter ind, så prøv en times spinning. Træningen foregår på hold, hvor en instruktør sørger for, at pulsen rigtigt kommer op, og sveden løber. Der er skiftende intensitet under træningen, og høj musik hjælper med at holde rytmen. Ofte laves der forskellige øvelser på cyklen, så udover kredsløbstræning, får du også styrketræning, især for benene.

Læs også:
Stress og motion, find balancen

Udendørs

Om vinteren er der, trods de lave temperaturer, mange muligheder for at komme ud og få sig rørt. Tag familien med på en gåtur i skoven og se, om I kan finde dyrespor eller sjove ting til juledekorationen. Eller fat stavene og tag en god ven med på en powerwalk en klar vintermorgen. En stav i hver hånd giver også motion til overkroppen, samtidig med at benene bliver aflastet en smule. Endelig kan du også - hvis vejret tillader det - spænde skiene på og tage på langrend ude på skovstierne. Langrend, som er den ældste skisport, giver dig både afstresning, naturoplevelser, frisk luft og god og alsidig træning for hele kroppen.

Læs også: Motion styrker immunforsvaret

Vinterbadning

Har du mod på det, er vinterbadning noget helt specielt, der nærmest gør dig "høj" og kickstarter din dag med godt humør. Vinterbadere oplever, at blodtrykket stiger og pulsen falder, og det er endda bevist, at kroppen udskiller stress-hormoner, når man udsætter den for et iskoldt vinterbad. Så måske skulle du prøve en kold dukkert og give din krop det skub, der sætter dagen i gang?!

Inde nu, ude til foråret

Skøjteløb

På de dage, hvor det er gråt og vintervådt udenfor, er det en god idé at tage familien med en tur i skøjtehallen: Det er både sjovt og god motion på samme tid. Skøjtebevægelsen er god for både knæ, hofter og ankler, fordi du hele tiden har den ene skøjte på isen, og derfor ikke trykbelaster leddene som ved løb. Når så foråret kommer, er I alle klar til at vedligeholde færdighederne fra skøjtebanen udenfor med rulleskøjter.

Klatring

Har du lyst til det lidt mere vovede, kan du tage i en af de mange haller, der har klatrevæg og få en anderledes fysisk udfordring. Klatring kræver smidighed og styrke, men til gengæld får du udfordring og spænding med i købet. Klatring er også noget, du kan fortsætte med udenfor til foråret - enten på udendørs klatrevægge eller på rigtige klipper. Det sidste kræver dog, at du bevæger dig udenfor Danmark og finder et sted med flere klipper end herhjemme!

Vidste du?

- at hvis du vejer 75 kg, så forbrænder du følgende antal kalorier pr. ½ time ved de forskellige sportsgrene:
  • Yoga = 150 kalorier
  • Power yoga = 240 kalorier
  • Spinning = 330 kalorier
  • Gåtur i skoven = 210 kalorier
  • Powerwalk = 270 kalorier
  • Langrend = 390 kalorier
  • Løb = 330 kalorier
  • Skøjteløb = 250 kalorier
  • Klatring = 240 kalorier

Relaterede artikler

artikel

Psykologi og psykiatri

Redaktionen 06/02/2009
artikel

Pastasalat med krebsehaler

Lækker lun pastasalat med krebsehaler fra Weight Watchers Opskriften giv...

Redaktionen 01/03/2010
artikel

Pebernødder

Opskriften er fra bogen "Spis dig slank 5" af De Danske VægtkonsulenterI d...

Redaktionen 01/12/2009
artikel

Rødspætteruller med persillesauce

Opskriften stammer fra bogen "spis dig sund med fisk" af De Danske Vægtkon...

Redaktionen 16/10/2009
artikel

Sådan holder du dit sunde nytårsforsæt

Hvad har du lovet dig selv? Skal det være slut med smøgerne, mere motion el...

Redaktionen 25/01/2013
artikel

Sammenhold gør stærk

Støtte fra andre er alfa og Omega. Selvom familie og venner bakker dig op, ...

Redaktionen 17/01/2006
artikel

Priaprisme (Langvarig og smertefuld erektion)

Priaprisme betyder langvarig og smertefuld erektion. Priaprisme kan skyldes...

Redaktionen 22/11/2007
artikel

Sandheden om vægttab

Vil du tabe dig, skal du spise mindre end nu forbrænder, så enkelt og svært...

Redaktionen 30/08/2006
artikel

Urinrørsbetændelse hos mænd (Uretritis)

Læs om symptomer på urinrørsbetændelse, og få gode råd til behandling og fo...

Redaktionen 08/08/2006