Microneedling mod hårtab: Skal du gøre det derhjemme? nyhed

Lægemidlet anmeldet af Dr. Zac Hyde M.D.

Microneedling er en form for æstetisk procedure, der adresserer en række ældningseffekter. Du kan måske finde folk, der kalder denne procedure for microneedling, som er med henvisning til dens virkninger på kollagenproduktionen.

Under denne procedure vil den praktiserende læge bruge en hudrulle med små nåle, hvilket forårsager mindre hudlæsioner. På trods af sit ry som en anti-aging behandling, kan microneedling være meget nyttig i behandlingen af ​​hårtab. Faktisk er der nogle beviser, der understøtter dets effektivitet i behandlingen af ​​androgenetisk alopeci.

Forstår du, processen med at skabe små sår i huden vil også regenerere dine hårsække. Til sidst kan dette føre til ny hårvækst. I det mindste mener eksperter, at microneedling til hårtab kan hjælpe, hvilket er et almindeligt problem hos mennesker med mønsterhårtab (også kendt som mønsterskaldethed).

I denne omfattende guide vil vi dække alt, hvad du behøver at vide om microneedling, og hvordan det hjælper med behandlingen af ​​forskellige hårtabstilstande. Evidensen præsenteret i denne artikel er baseret på kliniske undersøgelser af høj kvalitet og ligesindede anmeldelsesartikler.

Læs mere:

 • Niacin til hår: Sådan genvinder du styrke
 • Ashwagandha til hår: Hvordan får du mest ud af det?
 • Forårsager steroider hårtab?

Fordelene ved Microneedling mod hårtab

Siden 1990'erne har microneedling vundet rigeligt indpas som en potentiel behandling af androgen alopeci eller telogen effluvium. Effekten af ​​mikronåleterapisystemet har vist sig at være positiv på symptomer som disse hårtabstilstande.

Vi har dækket disse to tilstande meget detaljeret i vores andre indlæg.

Undersøgelser viste, at microneedling kunne bruges enten som en alternativ behandling eller som adjuverende behandling til topisk medicin.

Som vi allerede ved, bruges oral finasterid og topisk minoxidil ofte til behandling af AGA hos mænd. Disse kan dog have uønskede bivirkninger, såsom erektil dysfunktion eller kontakteksem. På trods af at den er mindre effektiv end Minoxidil-behandling, kan microneedling således komme på tale som en behandling for dem, der ikke reagerer negativt på - eller har udviklet bivirkninger af - minoxidil.

Microneedling virker, fordi det udløser kroppens naturlige produktion af kollagen og elastin under huden. Ved bevidst at inducere bittesmå huller på hovedbundens overflade, styrker vi disse proteiner til at dannes for at hele dem. Undersøgelser viser, at denne mekanisme forklarer, hvorfor microneedling også kan anvendes som behandling mod akne.

Den anden potentielle mekanisme, der forklarer fordelene ved microneedling, er evnen til at aktivere stamcelleregenerering og fremme vækstfaktorer. Som følge heraf kan hårvækst i follikler komme igen.

Endelig skaber microneedling små huller under rulning, hvilket tillader lægemidler at trænge ind bestemte steder. Dette kan være meget fordelagtigt for at absorbere forskellige behandlingskure mod hårtab, herunder:

 • Minoxidil
 • Topisk steroid
 • Blodpladerigt plasma

Mere specifikt viste forskning, at microneedling har en særligt kraftig evne til at hjælpe på absorptionen af ​​kortikosteroider, som ofte bruges til behandling af hårtab.

Hvordan virker Microneedling?

microneedling woman for hair growth

Under en microneedling-session vil en sundhedsmedarbejder bruge en rulle med nåle. Nålene er generelt meget små (dvs. omkring 1 millimeter lange). Desuden er de påsat en håndholdt enhed kaldet en rulle.

Ifølge nogle kilder fremkalder microneedling frigivelsen af ​​faktorer, der fremmer hårvækst. Stofferne frigivet af hudskaderne er i stand til at fremkalde hårcellevækst og hastig vækst. Andre mener, at den direkte skade på hårsækkene er ansvarlig for deres genvækst.

Bemærk, at du vil blive lokalbedøvet på din hovedbund omkring 30-45 minutter før proceduren. Selvom microneedling sjældent er smertefuldt, forhindrer denne bedøvelse enhver smerte, du ellers måtte føle.

Afhængigt af overfladearealets størrelse varierer varigheden af ​​microneedling drastisk. Som en generel tommelfingerregel varer proceduren 10 minutter eller mindre. Når microneedling-behandlingen er fuldført, kan lægen anvende en special balsam eller injicere en medicin (f.eks. minoxidil, kortikosteroider).

Hvorfor bør du overveje Microneedling mod hårtab derhjemme?

Microneedling-sessioner er ret dyre og spænder fra $200 til $700 pr. session. Jo større overfladearealet er, jo dyrere bliver disse sessioner.

Desværre er microneedling ikke dækket af sygeforsikringen, da det betragtes som en kosmetisk procedure. For eksempel, hvis du har et dokumenteret tilfælde af AA, der påvirker din livskvalitet negativt, eller et invaliderende tilfælde af akne, kan du overveje at undersøge om en forsikring vil betale for proceduren.

Når det er sagt, er chancerne for at få dit forsikringsselskab til at dække omkostningerne virkelig små. Derfor er det bedre at lave microneedling derhjemme, da du vil spare tusindvis af dollars.

Kliniske undersøgelser, der understøtter Microneedling for hårtab

I en nylig undersøgelse i Kina rapporterede forskere, at skader inducerer hårregenerering. Den foreslåede teori er stimulering af Wnt/β-catenin-vejen.

En anden undersøgelse viste, at microneedling øgede det samlede hårantal mere end minoxidil. Åbenbart giver en kombination af de to behandlingsmuligheder endnu mere effektive resultater.

I februar 2021 offentliggjorde et tidsskrift i Korea resultater om microneedlings rolle i at forbedre absorptionen af ​​minoxidil. Analyse af patienttilfredshed viste, at minoxidil plus microneedling gav de bedste resultater.

Forskere viste, at brugen af ​​Follica’s mikrosår enhed til behandling af hårtab hos kvinder gav meget positive resultater.

Når det kommer til nålenes længde, viste en undersøgelse fra Iran, at en dybde på 0,6 millimeter genererede mere effektive resultater end 1,2 mm. Disse resultater var overraskende for mange sundhedsudbydere, da man mente, at jo dybere injektionerne er, jo bedre er resultaterne. Faktisk plejede læger, der arbejder med derma rolling, at anbefale microneedling i en dybde på 1-1,5 mm i en video fra 2020 på deres hjemmeside.

Alle disse undersøgelser har en konsensus om fordelene ved microneedling derhjemme. Ydermere kan tilføjelse af minoxidil til blandingen føre til imponerende resultater.

Bemærk, at resultaterne af ​​minoxidil mod hårtab afhænger af den lidelse, du har.

Hvad med Microneedling for hårtab derhjemme?

a woman using dermaroller microneedling on hair

Gennem de seneste år har der løbende været en diskussion om brugen af ​​microneedling i hjemmet. Denne gør-det-selv-procedure ved hjælp af dermarolling kan hjælpe med androgenetisk alopeci og inducere hårgenvækst. I årevis har forskere vidst, at påføring af mikroskader i hovedbunden fremkalder follikulær neogenese ved at stimulere hudens naturlige helingsprocesser.

Microneedling derhjemme hjælper mod et utal af hudsygdomme, herunder hårtab, hudforyngelse, rynker, akne, strækmærker og ar. Det kan også hjælpe med pigmenteringsproblemer, såsom melasma og forstørret porestørrelse.

Disse virkninger er primært resultatet af kollagen og elastin aflejring efter at visse metaboliske veje er blevet stimuleret. Bemærk, at et hold af japanske forskere fandt ud af, at hårudtynding kan være resultatet af kollagenudtømning, hvilket er meget almindeligt ved aldring.

Ideelt set kunne du kombinere microneedling derhjemme med et lægemiddel (f.eks. kortikosteroider, minoxidil 5%). Dette er dog upraktisk, hvis du selv laver proceduren alene.

Læger over hele verden bruger microneedling, når de påfører hårgenvækstmedicin og serum (f.eks. minoxidil, blodpladerigt plasma, exosomer). For at opnå resultater som professionelle klinikker, kan du derfor prøve at bede et familiemedlem eller en ven om hjælp.Microneedling mod hårtab derhjemme - ofte stillede spørgsmål (FAQs)

Forsøg på at udføre microneedling for hårtab derhjemme vil uden tvivl udløse mange spørgsmål.

Dette afsnit vil afdække de oftest stillede spørgsmål og deres respektive svar:

Hvad er den ideelle dybde af nåle til microneedling derhjemme?

Som vi nævnte ovenfor, synes finere dybder at være mere effektive end dybe dybder. Vælg derfor nåle på 0,25 mm eller 0,5 mm dybde, hvis du bruger enheden på dit ansigt. Tykkere hovedbundshud kan kræve mere dybde (dvs. omkring 1,5 mm) for at punktere epidermis.

Hvad er den bedste mikroneedling-enhed hjemme?

Hvis du laver en hurtig online søgning, vil du finde hundredvis af dermarollers og microneedling penne til salg.

Når det kommer til mikroneedling i hovedbunden, ser det ud til, at folk foretrækker dermaroller frem for pennene. Vi ved stadig ikke, om det skyldes den førstes overlegne effektivitet eller dens relativt billigere pris.

Den største forskel mellem en dermaroller og microneedling pen er deres virkemåde. Førstnævnte trænger ind i hovedbundens hud i en vinkel, mens sidstnævnte trænger ind i huden lodret. Denne egenskab blandt andet giver hver type visse fordele og ulemper.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger, bør du have for øje?

De vigtigste sikkerhedsforanstaltninger, du skal tage, før du udfører microneedling, er sterilisering af nålene og rengøring af injektionsområdet for at undgå infektioner i din hovedbund. Du bør også undgå at bruge for meget kraft, når du ruller enheden, da dette kan føre til skade på dermis eller hovedbund.

Hvis du bemærker nogen blødning efter microneedling, skal du ikke gå i panik. Det er en almindelig ting, der kræver grundig afrensning.

Hvor ofte skal man anvende derma-rullen eller en anden microneedling-anordning?

Anvendelseshyppigheden af en microneedling-enhed afhænger hovedsageligt af din hovedbunds følsomhed. For eksempel har nogle mennesker tendens til let blødning eller til at udvikle følsomme reaktioner på nålene. Det betyder, at hyppig anvendelse af microneedling er upraktisk.

Personer med samtidige dermatologiske tilstande, såsom psoriasis eller seborrheisk dermatitis, skal konsultere en hudlæge, før påbegyndelse af behandlingen.

Hvis du er usikker på, hvor mange gange du skal lave microneedling, så prøv at starte med 1-2 sessioner om ugen, og tilpas derefter behandlingen afhængig af din hovedbunds tilstand.

Bivirkninger ved microneedling i hove

close-up of scalp using serum

Proceduren med microneedling kan have nogle bivirkninger, herunder:

 • Smerte
 • Blå mærker
 • Rødme
 • Hævelse
 • Væskeudsivning

En anden sjælden bivirkning er dannelse af ar fra ​​sårene.

Efter et par dage med proceduren kan området blive betændt og hævelse kan opstå som resultat heraf. American Academy of Dermatology (AAD) siger, at de fleste af disse bivirkninger vil aftage inden for 5 dage efter proceduren.

Når det er sagt, bør du tale med din hudlæge, hvis du har nogen af ​​disse tilstande, inden du påbegynder behandling med microneedling:

 • En sygehistorie med akne eller eksem
 • Diabetes – det bremser sårheling
 • Tager blodfortyndende medicin eller anden medicin

Det er vigtigt at bemærke, at gravide kvinder ikke bør gå i behandling med microneedling.

En almindelig ting, der forværrer bivirkningerne ved microneedling, er den øjeblikkelige brug af minoxidil efter proceduren. Dette vil forårsage kløe, svie og irritation af hovedbunden. Sørg for at tale med din læge om, hvornår du skal anvende minoxidil efter microneedling. Eller du har en anden mulighed, der er mere naturlig og sikrere - vores Bio-Pilixin® Activation Serum, der er 100% vegansk, naturligt afledt OG giver garanti for hårvækst (ellers får du pengene tilbage!)

Nogle patienter rapporterer, at deres hovedbund er blevet mere følsom over for solen efter microneedling. Ideelt set skal du bære hat og anvende solcreme hver dag, især efter proceduren.

Den måske mest frygtindgydende bivirkning af microneedling er den mulige infektion, der kan udvikle sig i sårene. Denne risiko er relativt lav på grund sårenes størrelse.

Hvis du beslutter dig for at få microneedling mod hårtab derhjemme, vil det være afgørende at være meget opmærksom på hygiejnen og anvende antibiotikum for at forhindre infektioner.

Her på falderebet har vi lige en sidste kommentar

Microneedling for hårtab derhjemme kan være en meget kraftfuld procedure, der genopretter dit hår uden at du skal bruge tusindvis af dollars.

Vi håber, at denne omfattende vejledning hjalp dig med at værdsætte den potentielle rolle, som microneedling kan spille derhjemme, og hvordan det hjælper med alopecia areata og androgen alopeci. Optimalt set vil du tage en snak med egen læge eller hudlæge, før du begiver dig ud på denne rejse.

Hvis du vil styrke din microneedling-effektivitet, hvorfor så ikke prøve vores garanterede hårvækstløsning?

Hvis du har spørgsmål om microneedling, dets omkostninger, procedure eller hårtabsforstyrrelser, er du velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Læs mere:

Dette indhold er sponsoreret