Minoxidil skum vs. væske: Vælg dit match nyhed

Lægemidlet anmeldet af Dr. Ahmad Chaudhry M.B.B.S.

Minoxidil, der er godkendt af FDA og i vid udstrækning ordineret mod androgenetisk alopeci, har udvist exceptionelle resultater i flere undersøgelser gennem årene [2]. Men siden du er her, antager vi, at du er i tvivl angående valget mellem minoxidil skum vs væske. Alt du behøver at vide om forskellene mellem skum og den flydende form findes her!

Hvad er minoxidil?

Minoxidil er et lægemiddel, der oprindeligt blev brugt til at bekæmpe hypertension i 1970'erne, men de ledsagende bivirkninger af overdreven hårvækst førte til, at produktet etableredes som hårtabsbehandling, eller behandling, når du har brug for at støtte hårvæksten [1]. Den integrerede form af minoxidilmolekylet, minoxidilsulfat, bruges i forskellige formler med vand og alkoholer, der tilsættes som inaktive komponenter og er ansvarlige for at øge absorptionen.

Dette lægemiddels virkning til udbredelse af hårvækst er stadig tvetydig, men kan tilskrives vasodilatator effekten. Det øger blodcirkulationen i det berørte område, hvilket kan fremkalde hårvækst [3]. Minoxidil er også rost for at reducere den telogene (hvilende) fase af håret og forårsage et skift af celler til den anagene (voksende) fase.

Det forstørrer hårsækkene og øger den anagene follikelprocent, hvilket forbedrer hårtætheden og mindsker hårtab [1]. Men minoxidil skal påføres kontinuerligt for at bevare de opnåede resultater, ellers vil hårtab fortsætte i månederne efter behandlingens ophør.

Typer af minoxidil

Minoxidil kommer i forskellige udformninger, hver med fordele og ulemper. Det fås både som topisk opløsning og som skum med varierende koncentrationer. En detaljeret opdeling af dens typer er givet nedenfor.

Koncentration

Forskellige produkter indeholder varierende minoxidilindhold fra 1% til 10%. En stigning i dets koncentration er sædvanligvis relateret til en forhøjet effektivitet til at fremme hårvækst, men minoxidil 10% viste sig ikke at være lige så effektiv som dens modstykke på 5%, og det forårsagede endda mere irritation [4].

Hvilken koncentration er mest effektiv?

2% og 5% minoxidil er normalt ordineret til bekæmpelse af androgenetisk alopeci og hårtab hos kvinder. I en undersøgelse, der sammenlignede deres effektivitet, blev 5% minoxidil fundet at være bedre til at sætte gang i hårvækst med hele 45% sammenlignet med 2% minoxidil [5].

Kvinder, der lider af hårtab, anbefales 2% minoxidil, da en koncentration på 5% kan have en uønsket bivirkning kaldet hypertrichosis, som kan forårsage overdreven hårvækst i ansigtet og på kroppen [2].

Hvis du er tøvende på grund af bivirkningerne, kan du altid prøve alternativer.

Form

Minoxidil-molekylet findes i to former: væske og skum.

Som nævnt ovenfor kombineres minoxidil med andre komponenter for at forbedre dets ydeevne. Fraværet eller tilstedeværelsen af ​​propylenglycol er den eneste forskel mellem den flydende version og den skummende version.

Flydende minoxidil består af propylenglycol, som formodes at øge absorptionsevnen i hovedbunden, men den kan samtidig være årsag til allergi eller irritation hos nogle mennesker. På grund af dette blev der udviklet en skumversion af minoxidil, hvor propylenglycol blev erstattet for at gøre det mere tåleligt.

Hvilken version er mest effektiv?

Undersøgelser, der sammenligner disse to former for minoxidil, er stadig få, men en dyreundersøgelse har vist, at effektiviteten af ​​begge versioner er lige effektive [6].

Hvordan vælger du den bedste minoxidil til dig?

Selvom de er blandt de forreste i rækken af ​​behandlinger mod alopeci, bliver mange mennesker forvirrede, når de står over for de forskellige varianter, der er tilgængelige på markedet. Du kan skelne mellem dem og udvælge den bedste minoxidil til netop din tilstand ved at gøre dig følgende overvejelser.

Allergi/følsomhed

Brugen af ​​flydende minoxidil er blevet forbundet med allergisk kontaktdermatitis, specielt hos dem, der allerede er disponeret for tilstanden [6]. Mennesker, der er følsomme over for propylenglycol, har klaget over kløe, irritation af hovedbunden, erytem og eksemøs hudreaktion [7].

I disse tilfælde fungerer minoxidilskum som et godt alternativ, fordi det ikke har propylenglycol og generelt tolereres bedre af huden. Det er en god ide at teste produktet på et lille område af huden hvis en allergisk reaktion opstår for at finde og identificere det forårsagende middel.

Absorption

Skum fungerer som typiske lægemiddelleveringssystemer. Sammenlignet med en flydende version, har skum vist sig at fordele sig lettere på applikationsområdet [8]. Dog skal hårets længde og målområderne også tages i betragtning, når du vælger mellem væske og skum.

Hvad er bedst for din hårlængde?

Personer med længere hår og brede hårdele har en tendens til at drage størst fordel af en flydende opløsning, da det har lettere ved at trænge ind på bestemte områder. For personer med kortere hårlængde og udtynding i toppen absorberes skum lettere.

Æstetik

Minoxidil skum absorberes hurtigt og er kun 5 til 10 minutter om at tørre uden at få dit hår kommer til at se fedtet ud, hvilket gør det lettere at sætte dit hår bagefter. Flydende minoxidil er derimod mindst 30 minutter om at tørre og efterlader en olieagtig rest i hovedbunden. Derfor hvis du skal påføre minoxidil to gange om dagen og er bekymret for, hvordan det kommer til at se ud, bør du vælge skumformuleringen.

Nem anvendelse

Flydende minoxidil kommer i en flaske, der har en dråbeformet spids, som hjælper dig med at få den korrekte mængde af produktet. Derfor kan den let påføres specifikke områder af hovedbunden, som ellers kan være svære at nå. En ulempe ved den flydende opløsning er risikoen for, at den drypper ned på panden. Skum Minoxidil fås i en sprayflaske og er mere praktisk, når man skal dække større områder.

Mænd vs. Kvinder

5% minoxidil giver større effekt end koncentrationen på 2%, men det er ikke godkendt af FDA til kvinder med FPHL. En undersøgelse konkluderede, at en daglig påføring af 5% topisk minoxidilopløsning har lignende fordele for kvinder med alopeci sammenlignet med brugen af ​​2% minoxidilskum to gange dagligt [9].

Overholdelse af lægens anbefaling af brugen af minoxidil skum er et andet afgørende element i dets større effektivitet [8].

Andre muligheder end Minoxidil

Selvom Minoxidil er effektivt, er det ikke uden bivirkninger.

Drevet af motivationen af manglen på sikre og naturlige løsninger, skabte vores grundlæggere Scandinavian Biolabs.

Den bedst sælgende Hair Growth Routine er vegansk, naturlig, sikker og effektiv. Faktisk er det så effektivt, at vi har hele 150 dage (5 måneder) pengene tilbage garanti.

Er du fortsat skeptisk? Læs mere om succeshistorierne på vores hjemmeside!

Konklusion

Minoxidil er en af ​​de mest effektive behandlingsstrategier mod androgenetisk alopeci. Det findes i både skum og flydende formuleringer, med hver deres fordele. Når det kommer til at vælge den form for minoxidil, der passer til dine behov, bør personlige præferencer og eventuelle observerede reaktioner på produktet holdes for øje.

Det er vigtigt at konsultere en hudlæge, før du starter på behandling, og få råd om de bedst tilgængelige muligheder, alt efter din tilstand.

Læs mere:

Dette indhold er sponsoreret

Referencer:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.go...

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.go...