Sådan får du en sund og god nattesøvn nyhed

Vi kender alle til det med ikke at føle os veludhvilet efter en lang nattesøvn. De fleste af os kender også til det med at have ondt diverse steder, fordi man har ligget forkert, eller man har sovet i en anden seng end man plejer. En god nattesøvn er uhyre vigtig for at hele kroppen kan fungere, og derfor er det vigtigt at have en god seng, der passer til dine behov. Hos bedre nætter kan du finde et stort udvalg af senge, som kan være med til at opfylde dine behov. Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du får en sund og god nattesøvn, læs med her.

En god nattesøvn er vigtig for dit helbred

Søvn er en af de vigtigste faktorer for vores helbred. Faktisk er en god nattesøvn både vigtig for vores fysiske og psykiske helbred, så vi kan klare os igennem en almindelig hverdag. Hvis man ikke får en god nattesøvn og ikke føler sig veludhvilet, er man hverken oplagt i hjemmet eller på arbejdet. Men der er også en række helbredsmæssige ting, som en god nattesøvn kan hjælpe på. Søvnunderskud kan nemlig medføre sygdomme som overvægt, diabetes og depression. Derfor anbefales det, at man får omkring syv til otte timers søvn hver nat. Men en god nattesøvn kræver en god seng.

Den rigtige type senge

Der findes mange forskellige typer af senge på markedet, og de fleste kan være med til at give en god nattesøvn - det handler om dine behov. Derfor er det en rigtig god ide på forhånd at overveje hvilke behov du har til en seng, skal den være hård, blød, have elevation eller noget helt tredje. Der findes tre typer af senge - en boxmadras, en kontinentalseng og en elevationsseng. En elevationsseng og en kontinentalseng er de to sengetyper, der kan tilpasses bedst efter dine behov. Særligt en kontinentalseng er dem at tilpasse dine behov, da sengen består af tre forskellige madrasser, som hver kan skiftes ud til den type madras, der passer til dig.

Den rigtige madras

Det er ikke bare sengen, der er vigtig for at du får en god nattesøvn. Madrassen er nok den vigtigste del af hele sengen, da det er den der støtter og former din krop. Derfor er det altså vigtig at have den madrastype, der passer bedst til dig. Der findes fire typer af madrasser til sengen, boxmadras, springmadras, skummadras og topmadras. En boxmadras er en nem, færdig og komfortabel løsning, som ikke kan tilpasses det store. Springmadrasser og skummadrasser kan begge bruges til elevationssenge og sengerammer, og er en del af en kontinentalseng. Forskellen på de to madrasser er, at skummadrassen er en tand blødere end springmadrassen og er derfor god, hvis du gerne vil have en blødere seng. Topmadrassen er den sidste del af sengen, og fungerer som det øverste lag, der forlænger sengens levetid. Topmadrassen tilføjer ekstra komfort og er ventilerende, hvilket giver en sund og behagelig nattesøvn.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Læs også: videnskabelig tilgang til vægttab, motion og sund vægt eller 5 påstande om periodevis faste.